A kész tápszert miért nem lehet mikróban melegíteni?
Itt van egy cikk hogy emnnyire igaz vagy sem nem tudom, de mi van ha igen... (első voltam)
Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű
kályhán, gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikróhullámú
sütőben.Majd a felforralt vízben magokat csíráztattak.
A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a,gázégős tűzhelyen
forralt vízben a magok 50%, elektromos főzőlapon forralt vízben a
...magok 25%, micróhullámú sütőben 0%-a kelt ki.
A micróhullámú sütő tökételesen alkalmas csírátalanításra,
fertőtlenítésre.Hogy mire nem, azt lejjebb olvashatjuk.Szerintem van
igazság szavaidban!
Én kb. 2 és fél éve rendelek ebédet a munkahelyemre, amit műanyag
dobozban szállítanak házhoz és melegítem a mikróban .Októberben
műtöttek, jelenleg a ötödik kemónál tartok................
Üdv!A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az
ételekmolekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált
ételtől,degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az
ilyen ételeket
fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre
jobbanelhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott,
ahol aszervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez
már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött,
melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos
beteggé "eszi" magát.
környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik
fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a
mikrohullámú sütőket!
Svájci orvosok 8 önként jelentkező, makrobiotikusan
táplálkozószemélyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai
Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A
kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot
kaptak.
Elsőként egy biotermelő nyers tejét, felforralva, harmadikként a berni
cégtől származó pasztőrözött tejet,Negyedikként biozöldséget,
hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként
ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért
vettek,és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték.
Az eredmény a következő lett:A mikrohullámú sütőben melegített,
felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti
alanyok vérében szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin
érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént),
valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya.
A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt)
esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak
meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített
zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is
megállapították, hogy a mikrohullámú energia a
táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a
fizikaifolyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is
megállapította. Amikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok
vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben
patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő)
folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is
előidézhetnek, okozhatnak."
NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN
!!!!CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI,
MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY
DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.
A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.AZ ÉTEL
TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,HANEM EGYSZERŰ
PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.
Küldjétek el és mondjátok meg mindenkinek, aki fontos Nektek, ezt kéri
az üzenet küldője!!!!!!
Nézd... én csak azt írom, amit a kórházban is láttam. A 24 órára előre elkészített, nagy edényekben és hűtőben sterilen tárolt tápszerből a csecsemős nővérek mindig mikróban langyosították meg a cumisüvegbe kimért tápszeradagot.
Én csak a vizet langyosítom mikróban a tápszerhez (cumisüvegben), aztán mehet bele a tápszerpor. De előfordult már olyan is néhányszor, hogy a kész tápszert melegítettem mikróban úgy, ahogy a kórházban is csinálták.
Rájöttem. Hasfájást okoz :(
Valamelyik anti-colic cumisüveg papírján rajta is van, hogy a kész tápszert nem szabad se rázni, se mikrózni, mert az arra érzékenyeknél gondot okozhat. Lehet, hogy tényleg el kellene felejteni a mikrót?
Nyugodtan lehet mikroban melegíteni.
A beidézett "cikk" egy hoax.
Akár konvenktív hőátadással (tűzhelyen), akár mikrohullámmal melegíted fel az ételt, az edermény ugyanaz; meleg lesz.
A mikrohullám ugyanolyan elektromágneses sugárzás, mint a fény. Az sem "marad benne" az ételben, ha kirakod a napra melegedni.
Lehet mikroban melegíteni, de nem javasolt több dolog miatt:
1. nem egyenletes a hőleadás
2. vannak már olyan tápszerek, amelyekben az emésztésre/immunrendszerre jótékony hatással lévő baktériumok vannak. Ezeket megöli a mikro, mivelhogy csírátlanít és sterilizál a mikrohullám.
Én sose melegítettem mikrosütőben, közönséges vízforralóban forraltam vizet, s kis fémtálkában 2-3 perc alatt simán testmeleg lett a babám étele, ha nem frissen főztem/készítettem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!