Mi 2hete keztük gyümölcsökkel,6hós kb félüveg bebisüveggel ebédre,többi szopi.
Nem tudom mire gondoktál,hozzátáplálással gondoltad,?
5gyermekes anyuka
Jujj 5hót néztem!
5hetesen,hmmm annál többet neadj neki,sok múlik azon hogy mekkora a baba és hány óránként...
5gyermekes.
A doki/védőnő szerint a kilogrammban megadott testsúlyának 150-szeresét kell megennie grammban 1 nap alatt. Szóval nálad az 657 gramm/nap, ha napi ötször eszik az 130 gramm egy alkalommal.
Mondjuk én nem hiszek abban hogy minden babának ugyanannyit kellene ennie. a nagyobbik fiam sose ette meg ezt az előírt mennyiséget az első pár hónapban, mégis szépen fejlődött, és most a másodiknál (3 hetes) szintén úgy tűnik, hogy a tesójához hasonlóan kevesebbet eszik, mégis jól van, gyarapodik, minden pelusában van pisi, majdnem mindegyikben kaki, szóval nincs semmi probléma vele.
Mindkét gyerekem teljesen más volt, egyik se a tankönyv szerint evett (biztos nem olvasták, nekik mennyit kéne enni).
Első gyerek szinte fényevő volt, talán 100-120 ml-t evett testsúlykilogrammonként, mégis gyönyörűen fejlődött, s szép hurkás lábikója-kezecskéje volt. Akkor még hagytam paráztatni magam, hogy keveset eszik.
Második gyerkőc egy kicsi haspók, kéthetesen volt, hogy 200 ml-ket evett, s hiába akartam kevesebbet adni, ordítás volt. Most már jóval kevesebbet eszik, igaz, már 13 hós és majdnem mindent kap (tej, cukor, magok, nehéz fűszeres kaják ilyesmit nem adok még neki). A mai napig olyan viszont, hogy hiába lakott jól két perce, ha látja, hogy valaki eszik, akkor neki muszáj kunyerálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!