Teljesen megundorodtam a szoptatástól, mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

A kórházban alig indult be a tejem, a csecsemősök elég buták voltak, durván nyúltak az amúgy is érzékeny mellemhez naponta többször is, aztán negyedik nap megindult de alig jött valami, mindegyik etetés után kellett tápszer még pluszban mert egyszerűen nem lakott jól a baba.

Mindkét mellemen kisebesedett a mellbimbóm, vérzett, besebesedett majd begennyesedett és gennyes váladék is folyt belőle, ekkor a doki azt mondta ne szoptassam egy ideig.

Tök jó volt az a pár nap amíg tápszert adtam neki, nem fájt, nem feszült, nem szúrt és a kicsi is sokkal nyugodtabban evett, hamarabb jól lakott és gyorsabban elaludt, nem volt kakilási nehézség vagy hasfájás, napközben egyszer sem sírt, csak mikor éhes volt.

Most azt mondta a védőnő és a doki hogy megpróbálhatom újra szoptatni ha akarom mert már nem váladékozik a mellem, viszont a hideg mászkál a hátamon ha csak rá gondolok és egyelőre még maradtunk a tápszernél.

Szerintetek mit csináljak? Vissza tudok még vajon szokni a szoptatásra és fogok tudni normálisan szoptatni vagy hagyjam és maradjak a tápszernél?

2013. ápr. 3. 19:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
45%

Kíváncsi volnék, hol voltak az anyatejpártolók, amikor mindenki nekem esett a miatt, hogy mindenkinek azt mondtam, hogy igenis csinálja, ne adja fel.

Most meg, bár nem személy szerint nekem célozva, az a baj, hogy azt mondom, ha nagyon nem, akkor táp?? Tényleg minden második ember azért jár ide, hogy kötekedjen.

Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit az előbb írtam. Én próbálnám még- csak az elején fáj, ez múlik. De a babának sem jó, ha azt érzi, hogy csak teer, csak nyűg az anyjának----

2013. ápr. 3. 21:59
 12/14 anonim ***** válasza:
NAGYON megértelek! Fontos az anyatej, de még fontosabb, hogy ne idegeskedj! Észrevettem, hogy azok nyomatják erőszakosan az szoptatás témát, akiknek rengeteg tejük volt,és "különleges lelki kapocsként" élik meg a dolgot. Ha te nem, attól még nem vagy rossz anya, sőt, sokkal előremutatóbb, ha felismered, és ki mered mondani, hogy mit nem szeretsz. Nekem most éppen van elég, napi egyszer adok csak pótlást (14 hetes baba), de sokat szenvedtem én is. Volt már olyan időszaka is a babámnak, hogy napi 6 evésből 4 tápszer (is) volt. Nálam SEMMI összefüggés nincs a folyadékfogyasztással, a kajával, a kipihentséggel, semmivel. Már a kórházban kezdődött a stressz, mikor percre pontosan kellett szoptatni a naptárba beírt időpontokban, mérni a babát az imbolygó, 70 éves mérlegen, mindezt 4 másik anyukával egy szobában, mikor nekik elvileg ugyanazokban az időpontokban kellett szoptatni (tehát mérni) és pelenkázni. De gondolom te is átéltél hasonlót. Nekem most, így 3 hónap után sem kellemes érzés, pláne mikor közben fészkelődik és kb letépi. Nem tervezek sokáig szoptatni, jó lenne túllenni már ezen a korszakon. A gyerekorvos nagyon jófej, sosem állította be méregként a tápszert. Magam is azon nőttem fel, anyukám 2 hétig tudott csak valamicske tejet produkálni. Külön idegesítő a sok "jótanács", a homeopátiás bogyó például tök finom, édességnek jó, de másnak nagyon nem. Ne hallgass senkire, csináld, ahogy jól esik.
2013. ápr. 18. 11:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp várd meg míg teljesen meggyógyul a melled, mert rossz érzéssel fogsz szoptatni. Addig is próbáld meg fejni, vissza fog jönni. A cumisüveget fertőtleníteni-mosogatni-melegíteni kell folyton, hurcolni mindenhová, nagyon macerás. Igyál rengeteg vizet, ne add fel.
2013. máj. 17. 13:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom,hogy ha csak kín,akkor maradj a tápszernél.Nem jó senkinek,ha nem szívesen teszed.A baba is érzi,hogy nem úgy veszed magadhoz,ettől ő is nyugtalanná válhat.Bár én 3,5 hónapos koráig csak szoptattam,de nekem nem volt seb és hasonlók,ettől még a helyedben nem vállalnám be még egyszer a sebeket.Emlékszem már az is eléggé fájt,amíg hozzászokott a cicim.Ettől még nem leszel kevésbé jó anya.Semmi baja nem lesz a tápszertől sem.Én így gondolom.
2013. máj. 22. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!