Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » 5 hós lányunk csak félálomban...

5 hós lányunk csak félálomban hajlandó normálisan enni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Félálomban megeszik 160-200 mili tápszert, de ha ébren van max 60-80ml-ket eszik. Nem sír, csak egyszerűen köpdösi ki az ételt vagy ellöki a cumisüveget. Utána csak nézelődik meg vigyorog. Ha újra próbálom kínálni, amit szopik az üvegből, kifolyatja a száján.
tegnapelőtt 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

Feltehetöen túleteted, ö meg tiltakozik, annyit eszik ébren, amennyire szüksége van.

Az alvás/félig alvás közbeni etetéssel sikeresen megalapozod, hogy ne vegye észre, mikor lakott jól, aminek késöbb az esetek nagy többségében elhízás, érzelmi evés lesz az eredménye, csak akkor már nehéz helyrehozni egy rossz beidegzödést.

Most biztos jön olyan válasz, hogy az ö gyereke is álmában evett és nagyobb korban is vékony - persze, van ilyen is, de ezerböl egy, a többit meg tönkreteszi a szülö az ilyen hibás etetéssel.

tegnapelőtt 11:12
 2/4 anonim ***** válasza:
11%
Maga a szopizó mozgás megnyugtatja, relaxálja a babát, ezért alvás előtt szívesebben csinálja. Ha alvás előtt jól lakik, akkor tud egy szép hosszút aludni anélkül, hogy az éhség felkeltené. Az enyém ilyen korban kizárólag alvás előtt evett (én szoptattam), ahogy az egyes írta kifejezetten vékony gyerek, pedig mostmár másfél éves, alig győzöm etetni normális kajával. Semmi probléma nem volt abból, hogy alvások előtt evett. Ahogy hagyta el az alvásokat, elkezdett napközben is enni szilárd kaját. Nem érzem úgy, hogy el lett cseszve a teljes etetése. :D
tegnapelőtt 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:

2-es: a kérdésben nem alvás ELÖTTRÖL van szó, hanem félálomróol, azaz a gyerek már gyakorlatilag alszik, csak még nem mélyen.

Nálad a gyerek álmosan kezd enni és a végére elalszik - ez teljesen más.

Mellesleg amit az elsö írt, azok a problémák inkább a tinikorban vagy utána jönnek elö, nem kisgyerekeknél.

tegnapelőtt 15:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ötletem sincs. Az én lányom 4 hónaposan kezdte ezt, ő nagyrészt anyatejet kap, de szintén alig akar enni, és kifolyatja a száján. És kb a minimumot hízza azóta.
ma 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!