K vitamint beadjam igy?
Fele aranyban eszik anyatej-tapszert a babam. Van amelyiknap eltolodik az arany vagy ebbe vagy a masik iranyba. Attol fugg mennyi tej van az nap.
Egyiknap mondjuk 2x anyatej 4x tapszer. Masiknap forditva.
Igy a K vitamin be kell adjam?
Ha beadom nem lesz baj belole,hogy a tapszerben is van?
Teljesen mindegy, hogy beadod-e. Túl is van tolva a jelentősége, és ha dupla adagot kap, annak sincs semmi veszélye. Túladagoláshoz sokkal több kéne.
Ha téged megnyugtat, hogy kapjon eleget, akkor add be.
Nekem másfél hétig kapott tápszert a kisfiam kiegészítésképpen, mert nem indult be a tejem, és nagyon sok súlyt vesztett. Nekem azt mondta a gyerekorvos (az 5. napon voltunk nála), hogy egyelőre ne adjam be a másodikat, csak majd ha kizárólag anyatejet kap, de akkor igen. Így végül a védőnővel is egyeztetve 2 hetesen kapta meg a másodikat, akkor már pár napja nem kapott tápszert. Most múlt 6 hónapos, 3 napja kezdtük a hozzátáplálást és jövő héten kellene hogy kapja a következőt, de azt mondta az orvos és a védőnő is, hogy ha elkezdem a hozzátáplálást, mindegy milyen kis mennyiséget "eszik" még az elején, már szükségtelen beadni a következőt, de semmi baja nem lesz ha beadom, ha ez megnyugtat még így az elején, szóval szerintem beadjuk még.
Vérzékenység miatt kell adni amúgy, szóval nem úgy lesz baja, hogy megbetegszik, hanem "Ritkán ugyan, de előfordulhat az újszülöttek első életheteiben, hónapjaiban bőr – vagy nyálkahártyavérzés, esetleg bélrendszeri vagy tüdővérzések, amelyek csillapítására, a megfelelő véralvadáshoz elengedhetetlen a K-vitamin jelenléte. (...) Még ritkább, különösen súlyos esetekben koponyaűri vérzés, agyvérzés is felléphet a kisbabánál, olyan életveszélyes szituáció alakulhat ki, amelyben sorsdöntő lehet, hogy a baba vérzékeny-e."
Tápszerrel táplált csecsemőknél ez a cikk és gyermekorvos azt mondja, hogy ha 50%-nál több a tápszer aránya, akkor nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!