Kell d- vitamin?
Tudom hülyeség,de megkérdezem.
Nézem a tv-t és épp monsták a reklámban hogy a milumil 1+ talralmazza a gyermek d-vitamin szükségleteit. A kisfiam pont ezt eszi napi 2x, reggel és este. De kapja a vigantolt napi 2 cseppet. Annyit mondott a dokim hogy a d-vitamint nem szabad túlzásba vinni. Most akkor hogyan tovább? Valaki tud ilyesmiről írni nekem bármit?
Szia!
Nem néztem meg konkrétan ezt a Milumilt, de az van, hogy a D-vitamin ajánlást pár éve nagyon megnövelték. De így a 10x-esére kb. Viszont az élelmiszergyártók ehhez még mindig nem alkalmazkodtak. Továbbra is az van ráírva a dobozra, és azt mondják a reklámban, hogy ez a 100%-ot fedezi. Igen - a régi ajánlás szerint. De most már tudjuk, hogy 10x annyi kellene igazából...
Szóval nézd meg a dobozon, hogy pontosan mennyi van benne, és vesd össze az itt leírtakkal:
Felnőtteknél amúgy lényegében lehetetlen túladagolni a D-vitamint (elvileg napi 10000 NE-ig nem találtak káros hatást, az ajánlás napi 2000 NE, a régi ajánlás 200 NE), de a gyerekekre nem tudom, hogy vonatkozik-e ez. Szóval az orvost/védőnőt is megkérdezheted.
Add továbbra is a Vigantolt, függetlenül attól h mennyit tartalmaz a tápszer.(nyáron is)
A D vitamint elég nehéz túladagolni.
Nagyon fontos naponta a D-vitamin(ami igazából nem is vitamin, hanem hormon) adagolása a babák 3 éves koráig, segíti a Calciumot beépülni a csontokba,s pozitív hatást gyakorol az immunrendszer működésére is.
Pl a férjem és én évek óta napi 3000E D vitamint szedünk, azóta nem volt komolyabb betegségünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!