Mikortól adhatok neki ásványvizet és milyen fajtát?
#10 Az a vizes bácsi valószínűleg pont egy víztisztítót vagy valami csoda vizet áruló mlm ügynök lehetett, aki pont az eszközzel nyomta bele a vízbe a szutykot.
Amúgy a rozsda színű víz szintén egészséges, attól lesz olyan színe, mert vas van benne. Erdélyben a borvizek magas vastartalmúak, ha 3 napra elrakod egy palackba kicsapódik belőle a vas és rozsda színe lesz. (A palackozottból eltávolítják pont emiatt, mert senki sem venne a boltban "rozsdás" vizet.)
11
Ahhhhaaaa na így már értem.
Kicsi voltam, szóval nem emlékszem milyen okból volt itt és hogy milyen volt a kütyü, csak ennyi maradt meg bennem. Na most itt olyan dolgokat tudok meg a vízről, amiket eddig nem is gondoltam volna! Köszönöm az infókat! Mindig tanul az ember
#9 vagyok, s most dobtam egy hátast, hogy milyen könnyen keletkeznek a babonák!
A bácsi tényleg egy MLM ügynök volt, aki reverz ozmózisos vízszűrőt akart eladni valószínűleg, azzal, hogy átveri azokat az embereket, akik nem figyeltek oda kémia órán. Az alapoktatásban még én sem figyeltem, de az egyetemen már kénytelen voltam…
A bácsi egy tök egyszerű dolgot csinált. Egy pohár csapvízbe belelógatott két elektródát, majd elektromos áramot kapcsolt rá. Az elektromos áram kicsapta a vízben oldott ásványi anyagokat, vagyis azok már nem oldott, hanem szilárd (csak nagyon apró) részekben úszkáltak tovább a vízben, s az nyilván így zavarossá vált. Attól függően, hogy a vízben milyen ásványi anyagok voltak, ilyen-olyan színű “csapadék” vált ki. Csapadéknak hívják kémiában a kicsapódott fémeket, ásványi anyagokat, amik kiülepszenek a vízből. Pl.ha a kalcium nevű fém kicsapódik, akkor abból mészkő lesz. Ez az, amit a fazékon vagy vízforralón kicsapódott fehér porként látsz. Nyilván a szervezetnek jobb, ha oldott állapotban marad a vízben, mert úgy tudja hasznosítani.
Én nem tudom, hogy ezek az MLM ügynökök ennyire hülyék vagy az igazság tudatában verik át az embereket, de én amikor egy ilyet meghallgattam, utána négyszemközt elmondtam az “előadóművésznek”, hogy baromsággal eteti a népet, mert az nem piszok a vízben, hanem az értékes ásványi anyagok szilárd vegyületei. Erre az a hülye nő vérigsértődött és azt mondta, hogy lehetnék nagyobb tisztelettel a tudomány iránt... Nyilván az neki tudományosabb, hogy “piszkos lett a víz”, mint az, hogy azok kicsapódott ásványi anyagok...
Az ásványi anyagok határozzák meg a víz ízét is. Speciel én utálom a magas vastartalmú vizek ízét.
Még egy érdekességet elmondok a vízről, mert ez is a nagy átverések tárgya, gondolom abból, hogy már láttam olyan ásványvizes palackot, amire ráírták, hogy “lúgos, pH 7,5”. Namost, kb.az összes normál ásványvíz (kivéve savanyúvizek) és a csapvíz is lúgos, pH=7,3-7,5. Tehát ebben a világon semmi extra nincs. Kb.mint amikor egy érlelt sajtra ráírják, hogy laktózmentes…
Visszatérve a vízszűrő kancsóra, nemrég olvastam erről egy Nébih tanulmányt, hogy különböző szisztémájú víztisztítókat (kannákat is) hasonlítottak össze az ólomszűrési képességüket illetően, de több más paramétert is teszteltek. Itt van a tanulmány: [link]
Én meglepődtem, hogy az általam várthoz képest jobban dolgoznak a vízszűrő kannák. Mert az ilyenekbe való betétek összetétele kb.ugyanaz akkor is, ha Laica vagy ha csak egy mülleres sajátmárkás. A lényeg, hogy havonta cserélni kell.
Magyarországon nagyon jó minőségű a csapvíz európai viszonylatban. Pl. Lengyelországban nyáron nemhivatalosan javasolják kerülni a csapvizet turistáknak. Az ott élők edzettebbek… Magyarországon a csapvizeknek is ásványvizekhez hasonló a beltartalmuk. Sőt, vannak olyan települések, ahol minősített ásványvíz vagy egyenesen termálvíz folyik a csapból, karsztos területeken meg karsztvíz, de ott tényleg vaskos az oldott kalciumtartalom, tehát azok tényleg kemény vizek. A helyi vízművek honlapjain megnézhető a csapvíz minden kémiai jellemzője.
Amikor beléptünk az EU-ba, a magyar ásványvíz kategóriát is lazítani kellett, mert addig 1000 mg/liter oldott ásványianyag tartalomtól számított valami ásványvíznek, de az EU területén a gyenge vizek miatt az 500 mg/l volt érvényben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!