Mikortól adhatok neki ásványvizet és milyen fajtát?
Barmelyiket es eddig is adhattad volna, nem kell babaviz. Csak alacsony legyen a natrium tartalma.
En a 1,5 literes naturaqua-t adtam neki, arra ra is van irva peldaul, hogy tapszerkeszitesre alkalmas :D
Köszönöm!
Akkor naturaqua, Szentkirályi bátran mehet. Jaj de jó!
3as!
Azért nem adok neki, mert a csap vizet én sem iszom meg, mert brutál víz köves. Felforralom a vizet egy teához és a tetején ott úszkál a szmötyi. Ha pedig levest főzök belőle akkor tele van vízkő darabokkal. Ha lábasban forralom, nem vízforralóban, akkor a lábast megfogja fehéren a víz és alig lehet róla lekaparni. Ezért inkább ebből nem adok a gyereknek!
Na most megnéztem a nátrium tartalmukat a Szentkirályinak meg a NaturAquanak.
Szentkirályi: 21mg/l
NaturAqua: 18mg/l
De viszont néztem a Nestlé Aquarelt, aminek 6,9mg/l.
Na most akkor melyik a jobb?🥲😅
A vízkő az kálcim, ivóvíznél pont az a jobb minőségű, ami több ásványi sót tartalmaz, azaz "vízkövesebb"...
Ha felforralod az ásványvizet ugyanolyan vízköves lesz, pont ezért ÁSVÁNYvíz, és nem desztillált víz.
(A vízforralót meg gyakran kell ecettel mosogatni, mert amit a tején látsz úszkálni, az nem a frissen forralt vízből van, hanem abból, ami egy hétig állt a forralóban és lerakódott, te meg nem mosogattad el rendesen...)
9
Wow ezt nem is tudtam :O
Még nem mertem venni olyan vízszűrős kancsót, mert nem nagyon hallottam még róla tapasztalatokat! Már szemeztem vele, de még nem vitt rá a bátorság megvenni. Egyszer szeretnénk beruházni egy beszerelhető víztisztító rendszerre, de arra aztán végképp nem vitt még rá a lélek😅
Egyszer még kicsi koromban jött hozzánk egy vizes “bácsi” és emlékszem, engedett egy pohárba vizet, valami kütyüt beledugott a pohár vízbe, amitől eszméletlen sok kosz láthatóvá vált a vízben. Rozsda színű volt és vastag rétegben felment a pohár víz tetejére. Azóta nem iszom meg a csapvizet sehol😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!