Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Baba bukást hogy lehet megszün...

Baba bukást hogy lehet megszüntetni, vagy legalább enyhíteni?

Figyelt kérdés

12 hetes lesz a kislányom, kaki gondok miatt a Beba SensiDuo-t írta fel doki, ami nagy nehezen megoldotta ezeket a gondokat. Viszont kiborítóan sokat bukik, pedig bukás ellen is jónak kellene lennie ennek a tápszernek. Ezt a tápszert is lehet még sűríteni? Van benne keményítő, de hogy őszinte legyek, én egyáltalán nem találom sűrűnek ezt a tápszert.

Vagy teljesen váltsunk tápszert? Félek, hogy akkor visszatér a kaki gond, és megint nem tud majd magától kakilni, vagy esetleg szorulása lesz.

Valakinek van tapasztalata, hogy mi az ami bevált bukásra, és mégsem okozott szorulást, esetleg hasfájást?

Nem hasfájós egyébként, de nem tudom hogy a tápszer miatt, vagy mert egyébként se lenne az…

júl. 24. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Valts tápszert vagy keverj bele sinlacot. A másik pedig, majd kinövi amikor elkezded hozzá táplálni.
júl. 24. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a súlya jól gyarapszik és egészséges, jól fejlődik, nincs semmi más probléma, akkor nem kell tápszert váltani. Majd hozzátáplálásnál javulni fog, kinövi idővel. Az én fiam 14 hónapos koráig bukott, aztán elmúlt. Nagyon idegtépő volt annyit mosni, takarítani utána.

Esetleg gasztroenterológushoz is elviheted, hogy vizsgálják meg.

júl. 24. 16:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk csak ez a tapszer valt be es suritovel. Refluxos volt a kisfiam es igy ezzel a komboval el tudtuk kerulni a gyogyszert.

Nutritont ajanlotta nekunk a gyerekorvos, nem a sinlacot, igy en azzal suritettem.

De egyebkent a bukasok nem szuntek meg teljesen,csak akkor, amikor mar megtanult ulni, 10 honaposan. Viszont a mennyisege lecsokkent, kezelheto volt illetve nalunk siman a sav is visszajott, na az legalabb elmult a surito hatasara.

De kerd ki az orvos tanacsat.

júl. 24. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Baba reflux párnát használtunk az evések után, illetve előtte alapos büfiztezés, és 10-20 perc után raktuk csak vízszintesbe.
júl. 24. 20:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy rettenetesen mozgékony. Van reflux párna, de éjszaka se használjuk már, mert legurul róla, napközben pedig akkor teszem rá amikor már játék idő van, hogy addig se legyen teljesen vízszintesben. Evés után mèg 1 órán át büfiztetem, illetve függőlegesben van. De járkálni kell vele, mert 1 percre nem áll meg, ficánkol folyamatosan.

Egyébként amikor oltás után kicsit szarul volt és nem volt ereje ficánkolni, akkor szépen evett, többet is mint szokott, és semmi nem jött vissza neki. Ugyanígy éjszaka amikor megébred enni, akkor is nyugiban van, szinte azonnal vissza is alszik, és nem bukik. Szóval gyanítom ez a ficánkolás se tesz jót a bukásnak. :/ Illetve nem savas neki az ami visszajön.

A sűrítőn agyalok akkor, lehet megkérdezem majd a dokit hogy mi a véleménye róla. De lehet inkább bele kéne törődni, hogy amíg nem kezdjük a hozzátáplálást, illetve nem ücsörög már magától, akkor addig ez lesz. :/ De ha az a tapasztalat, hogy a sűrítő picit enyhít ezen, akkor egy próbát talán megér.

júl. 24. 21:17
 6/6 A kérdező kommentje:
És aki nutritont adott a babának, mennyi tápszerbe, mennyi kanállal? Tudom, hogy rajta van hogy 100 ml-hez 1 adagolókanál, de többeknél olvastam hogy más arány jött be. Akkor 150 ml-hez másfél kellene? Vagy elég abba is az 1 kanál?
júl. 26. 18:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!