12 ho felett, anyatejről leszokó babámnak milyen tejitalt adjak? Elvesztem a kínálatban
10-es vagyok
A gyerek sokszor már nem is igényelne dolgokat, de a szülő adja. Megszokja és akkor persze, hogy kell neki, de nem azért mert létszükséglet.
Az enyém semmi ilyesmit nem ivott meg. Sem tej, sem tápszer, sem tejital. Én meg szoptatni már nem akartam 1 éves kora után. Aztán sok helyen utána olvastam és a legtöbb szakértői oldal azt írja, hogy egyáltalán nem igénye a gyerekeknek hogy ilyesmit igyanak.
Imádom ezt a "nem igénye a gyereknek" szöveget. Honnan tudják? Megkérdeztek random 1000 1 év feletti gyereket, és a 70% úgy nyilatkozott, hogy ő nem igényli?
Az én fiam igényli. Kéri. Szereti.
Nem issza meg a vizet olyankor helyette, nem issza meg a tejet. Próbáltuk.
És azt se tudom, hogy miért mondják, hogy a tejital egy rossz minőségű tápszer? Nem rossz minőségű, ugyanúgy tápszer. Csak kevésbé tápláló már, mint baba korban, hiszem nem az a lényege, hogy elsődleges táplálék legyen.
A Milumil tejial a fiamnál bevált, imádja.
Anno a lányom a Hipp Combiotikot itta, de ő elég hamar megunta, aztán ráállt a tejre. Olyan 2 évesen még ő is napi 2x ivott. Aztán ő pl beállt a fix reggeli tejre. Még óvodában is reggel ivott egy bögre tejet, úgy indultunk el.
Mellette ő nagy vizes volt, a mai napig szinte csak vizet iszik (13 éves), de a reggeli tej megvolt neki sokáig.
Mármint értem, hogy táplálkozás szempontjából semmi nem indokolja.
Na de ez olyan, hogy pl egy felnőttnek igénye a reggeli kávé. Ne igyon, mert nem létszükséglet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!