Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Az probléma ha nem úgy készíte...

Az probléma ha nem úgy készítem el a tápszert ahogy az meg van írva?

Figyelt kérdés

Ugye fel kell melegíteni 70 fokra, aztán lehűteni 40re. Én a babának való vízet felmelegítem tetszőlegesre ahogy tudom hogy jó lesz a babának és abba keverem bele a tápszert.

Ez így nagyon helytelen?

jún. 27. 15:41
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Felforralsz lábosba vizet vagy vízforralóba.vissza hűtöd.és onnantól bármikor amikor tápszert csinálsz berakod pár mp-re a mikróba hogy a babának megfelelő hőmérsékletű legyen. Ennyi.
jún. 27. 15:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor is ha kifejezetten babáknak való vízet használok?
jún. 27. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Nem tom, sose meregettem hany fokos a viz :D

Vagy forraltam reggel 1 kancso csapvizet es utana abbol mikroban melegitettem a tapszerhez kello adag vizet.

Vagy siman “ babavizet” (szensavmentes naturaqua tokeletes) mikroztam. Ezt nem forraltam.

Ennyi.

Sot, tovabbmegyek, igazabol siman kapta szobahomersekletu vizbol is a tapszert, mert pl nyaron csak ugy ette.

jún. 27. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Mikróban melegítettem fel mindig a vizet, testmelegre. Utána jött a por ugye. 15 másodperc 120 ml folyadeknak 700 w-on elég volt kb.
jún. 27. 16:36
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem probléma.

Én is a babavizet melegítettem mikróba “ihatóra” és úgy kevertem hozzá a tápszert.

jún. 27. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi valahogy elsiklottam az felett hogy babavizet írsz. Azt valóban nem kell forralni. Mikro aztán kész. A sima csapvízre írtam azt amit elsőnek írtam
jún. 27. 19:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
jún. 27. 20:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy bizonyos életkor után a csapvizet sem kell forralni. Baktériumokat ölöd csak a forralással már ha van. A nehézfémet, nitrátot nem, mivel az oldott anyag koncentráció megmarad.

Ha arzéntől ilyenektől tartasz csak babavíz a jó. Mondjuk a palack miatt mindig elgondolkozom a mikroműanyagokon... régen volt amúgy csecsemőkút felénk. Mi onnan hordtuk sokáig a vizet.

jún. 27. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem méregetem hogy hány fokos a víz, nem hűtögetem vissza 180 milit felmelegitek ami 3 perc pont olyan fokra ahogyan a babám megissza, bele a tápszer és már ihatja is.Miért lenne gond?
jún. 30. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!