Tápszeres kisfiamat kb 1 hónapja hozzátápláljuk. Azóta nagyon kemény a széklete. 2-3 naponta kakil. Egész nap rángatja magát, majd hosszú rángások után nagy puki következik, és az egész kezdődik előröl mire eljutunk a kakiig. Mit tegyek? Többi lent.
Most 6 hónapos. Mivel nagy baba orvosi javaslatra kezdtük 5 hónaposan hozzá táplálni. Ezzel egy tápszeres evést ki váltottunk.
Kezdtük: sütőtök, répa, nagyon kevés krumpli mert mondta a védőnő, hogy megfogja a hasát.
Gyümölcsből csak barackot kapott.
Plussz mostmár eszik még: tök, spenót, kevés édesburgonya, csirkehusi, pulykahusi, cékla, szilva.
Almát nem adok neki, mert terhesen nem bírtam, rosszul voltam tőle gyomorbántalmakat okozott és korházba is kerültem miatta. Akkor azt mondták lehet a baba nem bírja. Így most azt nem merek neki adni.
Barack levét itatom vele, cukrozott kamillateát, hogy bírjon kakilni könnyebben. De ezek nem lágyítják a székletét. Tudtok valami jó kis praktikákat?
Ja orvos és védőnő ajánlotta a barack levét és a teát. De mivel nem jobb hátha valaki saját maguk tapasztalatából tud valami jó kis megoldást rá. Köszönöm.
Hamar kezdtétek. Következő gyerek miatt jegyezd meg 6 hónapos kor alatt nem táplálunk hozzá! Pláne nem váltunk ki étkezést.
Ha már így alakult adj neki elég vizet is mellé. Sajnos az emésztőrendszere még nem állt készen a szilárd táplálékra.
Na akkor most valamit tisztázzunk 😅
Mivel senki se fogja úgy kiírni a kérdést, hogy 5 hónapos és 9 napos volt, amikor orvos javasolta a hozzátáplálást. Ezután egy nappal a védőnő elküldte a listát, hogy mit ehet és mit nem. 5 hónap 10 nap, és valójában 5 hónapos és 13 napos volt amikor először evett. Isten bocsássa ezt meg nekem. 🤣
Komolyan, nem egyszerűen nem értem ezt a mai felfogást. De bocsi, én vagyok a hülye! Miért teszek fel egyáltalán kérdést?!🤦🏽♀️ Annyi okos van…
“Mit tegyek? Tudtok valami jó kis praktikát?- volt a kérdés. Ehelyett kapok ilyen válaszokat. Bocsi 1# nem neked szánom. De 2# neked amúgy kb kár volt beleszólni. Tökre segítőkész vagy. 👍🏻😅
Nem okosak vagyunk, csak olvasottak. Nem hallgatunk a védőnőkre sem,csak gyerekorvosra maximum, mert alulképzettek a védőnők sajnos. Tudom milyen képzésben részesülnek, pl a mozgásfejlődéshez alig értenek, mennek a Pethő Intézetbe pár hónap kötelező gyakorlatra azt kész, vagy annyira sem. A mai Magyarországon
sajnos ez a realitás. Felül kell bírálni őket és a Who ajánlást követni. Ennyi. Nem te tehetsz erről, hogy túl korán kezdted megetetni szilárd kajával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!