Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért a tápszert találják...

Miért a tápszert találják sokan megoldásnak?

Figyelt kérdés

Most nem arról beszélek amikor valaki nem akar szoptatni.

Hanem mondjuk amikor nyűgös a baba, akkor már biztos nincs elég tej, tápszer kell. Vagy szopja az ujját, akkor cumi kell, ne csinálja. Vagy éjszaka többször kel, tápszer, majd az elnyomja.

Amikor tök sokszor semmi probléma nincsen és nem is kéne alapesetben, mert csak ront a helyzeten általában.

2023. dec. 16. 01:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező

Mégis honnan a f@szbol tudod,hogy mindenki a tápszert részesíti előnyben?gyereked sincs ..

Ha még valakinek nincs teje mit adjon a gyerekének enni?

2023. dec. 18. 09:02
 22/31 anonim ***** válasza:
68%
Pedig kedves 20-as ez a szoptatás látszik, hogy csak rólad szól. Szeretsz mártírkodni, ennyi én megértem. Vannak ilyen típusok.
2023. dec. 18. 09:47
 23/31 anonim ***** válasza:

22!

Na persze. Nem a beteg gyerekem életben tartásáról...

Te sem vagy komplett.

Tudod,mibe került nekem ez a 2 év? Az egészségembe. Csak azt áldoztam a beteg gyerekemért,hogy őneki a legjobb jusson,ne kelljen műtejet innia.

Az orvos és a védőnő együtt biztattak folyamatosan, hogy szoptassam,szoptassam.

Csak akkor választottam el, 2 évesen,amikor már csonttá fogytam!

De biztos,tényleg rólam szólt. Idióta.

2023. dec. 18. 10:01
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

Némelyik válaszadót pofanvagnam izomból.

Jó,hogy nem küldtek akasztófara azt aki tapszerezik.

Szoptatas mániás idióta banda...

2023. dec. 18. 11:18
 25/31 A kérdező kommentje:

Pont hogy ezen az oldalon is az anyatejellenesek vannak előnyben de mindegy. Akárhány hozzászólást látok egyik sem szapulja a tápszeres etetést, sőt elfogadóak. De ha szoptatásról van szó akkor egy az egyben tökéletes tanács akármilyen kis probléma esetén a tápszer.

Akkor most miről is beszélünk? Mit ítélnek el jobban?

Aki itt összeesküvés elméleteket gyárt hogy a többedik kérdésem, annak is csak gratulálni tudok, plusz annak is akinek a stílusa agresszív, "tökéletes" mintát ad át a gyerekének. Mert ugye annyira bántja a drága anyákat akik biztos nyomós okkal váltottak tápszerre hogy sérelmezik ezt a kérdést amiben semmi rossz szándék nem volt, de mégcsak célzás sem hogy milyen emberek azok akik tápszereznek.

100-ból talán 20 az aki tényleg nyomós okkal ad tápszert és nem tévhitből, mint pl nem elég zsíros a tej, éhes a gyerek, nem alszik, nyűgös, fáj a hasa meg hasonlók. Persze hogy elalszik a gyerek ha felfújja és eltelíti a tápszer. Nyilván van amikor kell ez tény és való csak sok esetben nem kellene.

És itt most nem azokról az anyákról beszélek akik zsigerből tápszereznek.

Hanem a tudatlanságból fakadó tápszerezésről.

Engem csak az érdekelt hogy miért minden kis apró cseprő dologra ez a tanács, amikor lehet hogy más is megoldaná. És akkor szegény anyának ott a rossz útmutatás.

Nem, nem is azokról beszélek akik minden utat bejártak.

Nem, nem ítélem el azt sem aki a könnyebb utat választja. Nekem attól nem lesz rosszabb csak érdekel a miért.

2023. dec. 18. 11:35
 26/31 anonim ***** válasza:

Senki nem anyatej ellenes, egyszerűen csak a többség végez öntudatlanul is egy cost/benefit analízist, amivel el tudja dönteni hogy mi mit ér meg. A legolcsóbb és legtisztább az anyatej, ha van és a szoptatás problémamentes. Ezzel senkinek nincs baja. De csilliárd egy eset van, amikor nem problémamentes, különben nem lenne ennyi tápszeres gyerek. Szerencsétlen 18 kommentje is azt mutatja, hogy valaki kb ennek oltárán áldozza fel magát, odadobva az egészségét és az ép eszét. Nekem két vegyesen etetett gyerekem volt, az elsőnél még elindultam a tönkremenés útján, a másodiknál nem.

Amúgy süt a te kommentedből, hogy ugyan senki nem tápszerellenes, de azért odaszúrsz hogy valójában indokolatlan és buták akik tápszereznek vagy azt javasolnak, és fel vannak fújva a tápszeres gyerekek. Pedig milyen szépek a nem felfújt, cicista, alig 12 kilós iszsz babák, ahol minden nyekkre a cici a megoldás...

2023. dec. 18. 11:43
 27/31 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező,de amúgy meg mindig azt kérdezem,hogy honnan tudod,hogy más anyák hogy csinálják?

Mindet megkérdezted a világon?

Vagy csak a szennylapokbol tájékozódsz?

Tenyerbemaszo vagy.

2023. dec. 18. 11:48
 28/31 A kérdező kommentje:

Azért mert sok esetben valóban indokolatlanul kap a gyerek tápszert ez tény.

És valóban felfújja a gyereket. Nekem sem volt problémamentes, mégis szoptatom. Amit a 18-as írt, valószínűleg nem vállaltam volna be mert többet ér az anya egészsége is hogy ott tudjon lenni továbbra is a gyerekének.

Az én lányom is félig tápszeres volt másfél hónapig, nem is cícis hanem fejés és tápszer cumisüvegből. Már a fejéstől rosszul voltam, amikor csak ránéztem a mellszívóra. Volt olyan hogy tudtam volna még fejni, de idegileg már inkább hagytam ki pár alkalmat. Mire meggyógyultam akkor tértunk vissza kb egy hét alatt szoptatásra, azóta megy zökkenőpentesen, lekopogom. Nulla cumival. Ha kap valamit azt pohárból kapja.

Tehát tudom hogy jár nehézségekkel, tisztában vagyok vele hogy nem sétagalopp.

Az iszsz babák azért ducik, mert nem egyenlően híznak egyrészt, másrészt pedig az nem felfúj. A tápszer puffaszt, eltelíti azt a pici kis gyomrot. Egyébként nálunk a tapszertől sem aludt jobban , tehát hiába a tápszer, sőt egyébként többet keltem a tapszerrel így visszaemlékezve.

Na mindegy , tehát annak ellenére hogy nekünk is volt rá szükség nekem olyan mű hatása van.

Ezért is részesítem előnyben a szoptatást.

De te is szépen odaszúrsz, amikor nem a kinézetre értettem azt hogy fel vannak fújva...

Valóban az én cicistám is jól hízott az elején , de most megállt. Ja a tapszertől is hízott, de ugye ez genetika kérdése is ugyebár, gondolom erre nem gondoltál.

Amúgy hogy máshogy etetnéd a babát akár tápszer, akár anyatej ha nem igény szerint? Hagyod ordítani amíg le nem telik az idő? Vagy hagyod kínlódni amíg el nem jön a következő nap hogy kaphasson az előírt adagból? Vicces kívül , érdekel.

Tenyérbemászó vagyok, azért mert leírom amit gondolok, ennyi erővel itt mindenki tenyérbemászó.

2023. dec. 18. 12:05
 29/31 anonim ***** válasza:

Lovagolsz itt a témán,nem is értem minek

A lányom tapszeres volt,és nem volt felfujva.

A fiam anyatejes volt,ő is normális súlyú volt mindig is .

Nem is értem mire jó ez a vita.

Generális itt a feszkót fölöslegesen.

2023. dec. 18. 12:25
 30/31 anonim ***** válasza:

Kérdező!

18,20,23-as válaszoló vagyok.

Nekem nem volt választásom. A beteg gyerekemet szoptatnom kellett.

2 éves korában is keltették bennem a szakemberek a lelkiismeretfurdalást,hogy "hát pedig még kellene neki az anyatej! De jó lenne még neki!" Ilyenekkel.

Én meg ott voltam halál sápadtan csontsoványan. Anyám szerint, mint egy utolsó stádiumú rákos,úgy néztem ki.

De énbelőlem ömlött a tej 2 évig.

Ez volt a lányom szerencséje. A rengeteg utazás és kórházi tartózkodás alatt rendkívüli módon megkönnyítette az életemet.

2023. dec. 18. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!