Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért eszik ismét éjjel a...

Miért eszik ismét éjjel a kislányom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 6 és fél hónapos kislányom, aki 3 hónapos kora óta tápszeres, azóta végigaludta az éjszakát. Most legalább 20-30x ébred éjszaka, egész éjjel forgolódik hasról hátra, és 3 napja éjszaka is muszáj megetessem. Próbáltam vizet adni, de sír tovább, amíg tápszert nem csinálok neki. Először 5 óra körül kérte, az éjjel viszont már 2 órakor muszáj volt megetessem. Növekedési ugrástól lehet, vagy törődjek bele,hogy ez ezután így lesz egy jó ideig?

2023. nov. 23. 15:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

Pedig igaza van az elsonek, azért ker enni (és nem jó neki a víz), mert éhes.

Azt én sem értem 5 hónaposan (!!) miert olyan fontos, hogy egy étkezés ki legyen váltva.

Egyebkent meg kitartast, az én lányom majdnem 2 éves koráig kelt 2-2,5 óránként, nehéz, de túl lehet élni.

2023. nov. 23. 22:39
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Hahó, genya valaszolók! A baba 6 és fél hónapos, nem 5! Nem 5 hósan lett kiváltva a tízórai, akkor csak elkezdve lett a hozzátáplálás, legalábbis én így vettem ki a kérdező válaszából, és tök rendben van, hogy egyetlen étkezést kiváltottak másfél hónap alatt.

Tápszerezést leszólni meg egyszerűen ciki. Olyan, mint beszólni a császárosoknak. Nagyon gáz.

2023. nov. 24. 04:18
 13/20 A kérdező kommentje:
Remélem tudjátok,hogy nem minden baba egyforma és vannak babák, akik nagyon hamar mennyiségeket követelnek!! Nagyon szeret enni a kislányom, nem elég neki egy két kanállal! És ezzel semmi probléma nincs, ha kéri nyugodtan lehet adni. És mint írtam 3 napja kér enni éjjel, azelőtt nem kért, pedig ugyanazt kapta. De látom itt is a legtöbb ember még bár annyit sem ért a dologhoz,mint én. Szép napot 😊
2023. nov. 24. 07:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, igen, 6 és fél hónapos a kislányom, nem 5 , csak 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de mit is várnék olyan hozzászólóktól, akik még egy ilyen egyszerű mondatot sem képesek értelmezni 😊 A tápszerezésen pedig már meg sem tudok sértődni, én tudom,hogy minn mentünk keresztül és miért jutottunk odáig 😊
2023. nov. 24. 07:14
 15/20 anonim ***** válasza:
62%

Ha másfél hónap alatt kiváltottál egy étkezést, de közben a gyerek elkezdett újra éjjel enni, akkor lehet, hogy elsietted a kiváltást.

Tele a gyomra fizikailag, nem eszik utána tápszert, de mivel ilyen idősen még nem emésztik érdemben a szilárd ételt, kb csak átmegy rajta, de tápanyaghoz nem igazán jut. Ezt pótolja az éjjeli tápszerrel.

2023. nov. 24. 07:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
12-es állj le, mi az, hogy mű szar. Adsz neki tejet tán te magad? Bunkó
2023. nov. 24. 08:04
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
16-os válaszolónak igaza lehet. Nem szabad etkezést kiváltani még. Tápszer a fő és mellette a kaja.
2023. nov. 24. 08:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 17 hónapos, és még mindig vannak napjai, időszakai, amikor csak tápszer jó éjszaka. Aztán elmúlik, és megint napokig, hetekig átalussza az éjszakát. Pedig ő eszik sok szilárdat, nem tudom mi okozza. Ne gondolj bele túl sokat, ne próbáld leszoktatni, mert tapasztalatból úgy kevesebbet fogsz aludni. Gyorsan etesd meg és bújj vissza aludni. Majd jobb lesz. :)
2023. nov. 24. 10:53
 19/20 A kérdező kommentje:
A kiváltást úgy értsétek,hogy attól napi 5x általában megeszi a tápszerét 😅 eszik reggel 8 kor tápszert, 11kor tízóraira kap pürét, 1-4-7-9 fél 10 között tápszer.
2023. nov. 24. 11:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Én ennyi idősen este fürdés előtt adtam neki gyümölcs vagy zöldségpürét, altatás elött meg kapott még tápszert. Ő így lakott jól. Mindenki akkor kezdi el a hozzátáplálást amikor akarja és jónak látja. Senkinek nincs joga ezért leszólni senkit. Minden baba más és mások az igények. Én jobban örültem, hogy nem a tápszert kellett beletömködni. Folyamatosan vezettem be 6 hónapos korától a rendes ételeket. Már 4 éves és semmi baja.
2023. dec. 9. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!