Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszert meddig írja fel az...

Tápszert meddig írja fel az orvos receptre?

Figyelt kérdés

Eleinte nem irattam ki, mert nem is tudtam hogy lehet. Utána szólt az orvos hogy úgy sokkal olcsóbb, azóta iratom nála.

De nemsokára 1 éves, meddig írják fel?

Régebbi kérdéseket találtam de ott 6 hónapot írtak, mi azt bőven elhagytuk és még felírta.

Másik hogy 1-es milumilt írt fel pedig már 2-es kéne, lehet hogy ezért?

Nem akarok pofátlan lenni de nem tudom mi a szabály.

2023. júl. 11. 13:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Egy éves korig. A spec tápszereket szakorvosi javaslat esetén írják ki tovább. Minden más egyéves korig.

Én azt csináltam hogy a gyerek első szülinapja előtt három havi adagot kiírattam... Úgyhogy 15 hős koráig jó volt.

2023. júl. 11. 14:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
1 eves korig irhat receptre, tamogatassal.
2023. júl. 11. 15:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Beba sensiduot eszik a kisfiam, nekem azt mondta ra az orvos, hogy 3 eves koraig fel tudja irni. Bar meg csak 3 honapos, talan annyira sokaig csak nem kell tapszer :D

Amugy nincs erzekenysege tudtommal a babamnak, csak mas tapszerektol bukott, ez valt be. De ugyanugy gyerekorvos irta fel, nem volt szakorvosi javaslat.

Viszont nyilvan mar nem sokkal olcsobb felirva se, mint a teljes ara, mert jocskan megvontak rola a tamogatast.

2023. júl. 11. 16:00
 14/16 anonim ***** válasza:
7 hónapos korától kapott a fiam 2-es tápszert, addigra fogyott el az 1-es. És igen, a 2-est 1 éves korig írja fel. De én úgy csináltam, hogy 1 nappal a születésnapja előtt irattam fel, és a maximumot, amit lehetett. Talán 6 vagy 8 doboz volt. Így még kitartott egy ideig. Utána már boltban vettem a 3-mas tejitalt.
2023. júl. 11. 18:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Születésétől kezdve több tápszert váltunk ki, mint amennyit megeszik. Direkt. Így készülünk az 1 éves kora utáni időszakra, amikor már nem adnak receptre tápszert. (Lejárati dátum ellenőrizve, de mindig a legrégebbit bontjuk ki.). Ezt csináltuk a bátyjánál is, így fél évig még volt tápszere 1 éves kora után. Ha belefér anyagilag, akkor ezt javaslom.
2023. júl. 11. 22:21
 16/16 anonim ***** válasza:
1 éves korig írt fel a doki. Én szemrebbenés nélkül kértem a szülinapja előtt 2 héttel, hogy írjon fel még egy adaggal, pedig volt még az előzőből is. 3 recepten 6 db-ot írt fel mindig egyszerre, így 8-9 dobozzal indultunk neki a szülinapja utáni időszaknak. Megjegyzem azért nem olyan egetrengetően nagy már rá a támogatás, így nem haltunk volna bele, ha teljes árat kell fizetni érte, de ami jár az jár. Kb. 1,5 éves koráig elég lesz.
2023. júl. 12. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!