Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Tápszert meddig írja fel az...

Tápszert meddig írja fel az orvos receptre?

Figyelt kérdés

Eleinte nem irattam ki, mert nem is tudtam hogy lehet. Utána szólt az orvos hogy úgy sokkal olcsóbb, azóta iratom nála.

De nemsokára 1 éves, meddig írják fel?

Régebbi kérdéseket találtam de ott 6 hónapot írtak, mi azt bőven elhagytuk és még felírta.

Másik hogy 1-es milumilt írt fel pedig már 2-es kéne, lehet hogy ezért?

Nem akarok pofátlan lenni de nem tudom mi a szabály.

2023. júl. 11. 13:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%
Mi védőnőnk azt mondta, addig adjak a gyerekeimnek ameddig megisszák, hiszen tele van vitaminokkal.
2023. júl. 11. 13:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi pofátlan nincs abban, ha megkérdezed az orvost, hogy meddig írhatja ki. Ami jár, az jár, ameddig jár, utána meg úgysem fogja felírni. És végül úgyis az lesz, amit a doki mond, tök mindegy, a gyakorin mit válaszolnak.
2023. júl. 11. 13:49
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
A hipoallergént írják fel 1 éves korig. A speciális tápszert (pl a tejfehérje menteset) sokkal tovább. A sima tápszert 6 hónapos korig. Nekünk legalábbis a mi orvosunk ezt mondta. 2-es tápszert nem írnak fel, mert az egy kiegészítő tápszer. A start és az 1-es az anyatej helyettesítő.
2023. júl. 11. 13:50
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 1 éves korig írták fel a sima tápszert
2023. júl. 11. 14:06
 5/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Az a bajom, hogy eddig is mikor kérdeztem, hogy nem kellene-e már váltani, olyan furán válaszolt nem a kérdésemre és nem is az életkorának megfelelőt írta ki, akkor valószínűleg ezért, mert abban akar segíteni nekem, hogy olcsón vehessem. De nem magyarázta el hogy ő mit meg meddig írhat fel, én meg nem tudtam, nem is erre törekszem feltétlenül hogy olcsó legyen. De persze nem lenne baj, ha kiírhatnák a nagyobbaknak valót is, csak kicsit kellemetlennek érzem hogy az újszülötteknek való tápszert váltogatom ki a lassan 1 évesemnek.
2023. júl. 11. 14:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
1 éves korig írta fel nekünk.
2023. júl. 11. 14:31
 7/16 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, nem kell az újszülöttnek való tápszert leváltani. Adhatod nyugodtan addig, ameddig a gyerek elfogadja. Olvass utána, nem is javasolják a 2-es és 3-4-5 akárhányas tápszerek, tejitalok adását a gyerekeknek. A legjobb összetétele a kezdő tápszereknek van. A tápanyag tartalom is jobb, a kalória ugyanaz. Nem laktat jobban. A 2-esbe már extra cukrot is rakhatnak, csak más neve van.
2023. júl. 11. 14:33
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

1 éves korig írják fel receptre a tápszert. Utána már sajnos nem tudod kedvezményesen megvásárolni.

Mi kb 3 hónapos korig használtuk a "start 0 hó+" jelzésűt. Utána az fél éves korig az 1-est, majd 6-12 hó között a 2-est.

1 éves kortól a "junior 12 hó+" jelzésű tápszert érdemes neki adni.

2 éves korig ajánlott a tápszer adása.

Aztán ha még 2 éves kor után is igényli, akkor válthattok a "junior 24 hó+" jelzésűre.

Ha az étkezések ki vannak váltva rendes kajával, csupán a tejbevitel miatt adnád, akkor a tejitalok is jók erre a célra. Pl Milupa natúr vagy vaníliás tejital (1 éves kortól màr adható)

2023. júl. 11. 14:41
 9/16 anonim ***** válasza:
36%
Nekünk nem volt hajlandó egyáltalán felírni az orvos a tápszert a 6 hónaposomnak, hogy mostmár adjak neki barackot... De a védőnő szerint 1 éves korig járna mindenkinek, csak mivel korlátozott mennyiségű támogatást adhatnak ki, spórolnak vele. De úgy látom, hogy a ti orvosotok nem ilyen. Az enyém most lett 1 éves, és még mindig kezdő tápszert iszik, eszik mellette, szépen hízik. Szerintem is jó az is végig.
2023. júl. 11. 14:41
 10/16 anonim ***** válasza:
A legújabb az volt nálunk,hogy 6 hó alatt nem akarták felírni, csak ugy ha az orvos nemm volt ott csaz az asszisztens, 6hó felett gond nelkül felírják az 1es tápszert.
2023. júl. 11. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!