Mi védőnőnk azt mondta, addig adjak a gyerekeimnek ameddig megisszák, hiszen tele van vitaminokkal.
2023. júl. 11. 13:42
2/16 anonim válasza:
Semmi pofátlan nincs abban, ha megkérdezed az orvost, hogy meddig írhatja ki. Ami jár, az jár, ameddig jár, utána meg úgysem fogja felírni. És végül úgyis az lesz, amit a doki mond, tök mindegy, a gyakorin mit válaszolnak.
2023. júl. 11. 13:49
3/16 anonim válasza:
A hipoallergént írják fel 1 éves korig. A speciális tápszert (pl a tejfehérje menteset) sokkal tovább. A sima tápszert 6 hónapos korig. Nekünk legalábbis a mi orvosunk ezt mondta. 2-es tápszert nem írnak fel, mert az egy kiegészítő tápszer. A start és az 1-es az anyatej helyettesítő.
2023. júl. 11. 13:50
4/16 anonim válasza:
Nekünk 1 éves korig írták fel a sima tápszert
2023. júl. 11. 14:06
5/16 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Az a bajom, hogy eddig is mikor kérdeztem, hogy nem kellene-e már váltani, olyan furán válaszolt nem a kérdésemre és nem is az életkorának megfelelőt írta ki, akkor valószínűleg ezért, mert abban akar segíteni nekem, hogy olcsón vehessem. De nem magyarázta el hogy ő mit meg meddig írhat fel, én meg nem tudtam, nem is erre törekszem feltétlenül hogy olcsó legyen. De persze nem lenne baj, ha kiírhatnák a nagyobbaknak valót is, csak kicsit kellemetlennek érzem hogy az újszülötteknek való tápszert váltogatom ki a lassan 1 évesemnek.
2023. júl. 11. 14:09
6/16 anonim válasza:
1 éves korig írta fel nekünk.
2023. júl. 11. 14:31
7/16 anonim válasza:
Kérdező, nem kell az újszülöttnek való tápszert leváltani. Adhatod nyugodtan addig, ameddig a gyerek elfogadja. Olvass utána, nem is javasolják a 2-es és 3-4-5 akárhányas tápszerek, tejitalok adását a gyerekeknek. A legjobb összetétele a kezdő tápszereknek van. A tápanyag tartalom is jobb, a kalória ugyanaz. Nem laktat jobban. A 2-esbe már extra cukrot is rakhatnak, csak más neve van.
2023. júl. 11. 14:33
8/16 anonim válasza:
1 éves korig írják fel receptre a tápszert. Utána már sajnos nem tudod kedvezményesen megvásárolni.
Mi kb 3 hónapos korig használtuk a "start 0 hó+" jelzésűt. Utána az fél éves korig az 1-est, majd 6-12 hó között a 2-est.
1 éves kortól a "junior 12 hó+" jelzésű tápszert érdemes neki adni.
2 éves korig ajánlott a tápszer adása.
Aztán ha még 2 éves kor után is igényli, akkor válthattok a "junior 24 hó+" jelzésűre.
Ha az étkezések ki vannak váltva rendes kajával, csupán a tejbevitel miatt adnád, akkor a tejitalok is jók erre a célra. Pl Milupa natúr vagy vaníliás tejital (1 éves kortól màr adható)
2023. júl. 11. 14:41
9/16 anonim válasza:
Nekünk nem volt hajlandó egyáltalán felírni az orvos a tápszert a 6 hónaposomnak, hogy mostmár adjak neki barackot... De a védőnő szerint 1 éves korig járna mindenkinek, csak mivel korlátozott mennyiségű támogatást adhatnak ki, spórolnak vele. De úgy látom, hogy a ti orvosotok nem ilyen. Az enyém most lett 1 éves, és még mindig kezdő tápszert iszik, eszik mellette, szépen hízik. Szerintem is jó az is végig.
2023. júl. 11. 14:41
10/16 anonim válasza:
A legújabb az volt nálunk,hogy 6 hó alatt nem akarták felírni, csak ugy ha az orvos nemm volt ott csaz az asszisztens, 6hó felett gond nelkül felírják az 1es tápszert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!