Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mit lehet tenni, ha a tápszer...

Mit lehet tenni, ha a tápszer helyett nem fogadja el a tejitalt?

Figyelt kérdés

1 éves lett a kislányom, és most már nem írják fel neki azt a tápszert, amit eddig evett, és tejitalt javasoltak.

Eddig a Milumil Pepti tápszert ette, abból is az 1-et. Gyanú volt tejfehérje allergiára, jártunk több gasztrósnál is, volt, aki Neocate-et írt fel, de nem volt hajlandó elfogadni a Pepti után.

Azt hittük azért, mert sokkal borzasztóbb íze van, mint a Peptinek, pedig próbáltuk ízesíteni, de sehogy sem kellett. Na most a finom ízű tejitallal, amit eleve nem kell ízesíteni, mert jó az íze, ugyanez van. Két korty, és elutasítja.

Mit lehet tenni? Már nem írják fel neki a tápszert (vissza lett terhelve, nem voltak tünetek), a gasztrós doki is ezt mondta, illetve a házi gyermekorvos is. Na meg gondolom nincs is annyi vitamin, és ásványianyag tartalma egy 1-es tápszernek, mint egy nagyobbaknak való tejitalnak.

Cukrot semmiképp nem fogok belerakni, illetve kakaót sem, mert a legminimálisabb mennyiségtől is székrekedése van.

Egyébként is rosszevő a lányom, csak akkor eszik, ha valamivel lefoglalom, amit tudok, hogy rossz szokás, de 5 hónapos kora óta nem akar enni (mióta fogzik), és pár hónapja jöttem rá,hogy így legalább eszik, mert amúgy inkább éhezik, még akkor is, ha hangosan korog a gyomra.

2023. jún. 9. 07:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Most voltunk két napja a gasztrós dokinál, azt mondta nem írják fel neki most már. Szóval nincs javaslat.

Úgy tudom a gyermekorvos 50%-ra felírhatná, de ő is azt mondta, hogy most már ne egyen tápszert, térjünk át a tejitalra.

Úgyhogy marad az, hogy 4600 ft egy doboz. 🙄

2023. jún. 9. 09:56
 12/16 anonim ***** válasza:
42%
De mondtad nekik, hogy nem fogadja el? Így se írják ki?
2023. jún. 9. 10:07
 13/16 anonim ***** válasza:
65%

#12! Azért, mert nem fogadja el a tejitalt, az nem indok arra, hogy felírják a tápszert 1 éves kor után.

És tudom, persze, akinek nincs pénze, ne legyen gyereke. De pl.amit a fiam evett tápszer, annak a kilós ára 13.000 Ft. Egy átlagos tejital 6-7000 Ft között mozog. Azért van különbség. Nem kevés.

2023. jún. 9. 12:20
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

#13 már aki.. háziorvos nem írhat ki tápszert javaslat nélkül de gasztros adhat ajánlást így is.. akár hivatkozhat is arra, hogy maradjon joghurt, túró, sajt Pepti mellett, megtehetné, ha akarja.

Amugy ha úgy nézzük a szigorú (nyomokban sem tartalmazhat) tejmentes étrend is jóval drágább, nem érdemes a különbséget egyedül a tápszerben mérni.

2023. jún. 9. 12:45
 15/16 anonim ***** válasza:
19%
Egy év felett nem kell a tápszert. Rendes étel kell neki. A tejital helyett tejtermék, növényi tej. A mandula tej pl kimondottan finom, vagy a vaníliás szója- bár ezt nem mindenki javasolja kisgyerekeknek. Mackosajt, vagy a tubusos kemping sajt is menő a piciknel, mert vicces.
2023. jún. 9. 16:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Peptiből nincs 2-es? Egyébként én megvenném teljes áron,ha belefér,ha nem fogad el mást,ezt szokta meg. Nálunk Pregomint kap, őszintén én nem akarom váltogatni akkor se már ezt,ha végül kinövi és nem kell. Tudom, drága ez is,de neki ez már a többedik tápszer,nem akarok újabbat próbálgatni, kísérletezgetni,ha nem fogad el mást,tejitalt stb.
2023. jún. 9. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!