Így el apad majd a telem ?

Figyelt kérdés

Nagyon hasfajos a babám 5.5 hetes

De ha tápszert kap akkor kevésbé . Már minden lehetséges kaját kivontam az etkezesemböl már alig van amit ehetek és eszem. Csak hogy ne puffassza szegényt . De sajnos meg mindig jobb neki a tápszer. Ami laktóz mentes Aptamil . Így úgy döntöttem hogy meg is kapjon anya tejet is reggel és este legalább 2 étkezést reggel és 2 este cici lesz. Napközben és este folyamán tapszer. De vajon marad a tejem majd így is ? Nem akarom végleg abba hagyni a szoptatást. És napközben majd nem is tudok fejni sem majd munkában.

2023. márc. 6. 19:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Màjkrèmben. Tulajdonkèppen azt hiszem.az eredeti ősrecept màj, vaj ès fűszerek voltak.
2023. márc. 6. 21:23
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Minden tejfehérjét, tojást, erős fűszert vonj ki az étrendből, ne csak a tejet. Ugyanígy a kersztallergéneket a kecske és marhahús származékokat. 2-4 hét alatt kitisztul a szervezeted, és a babának is jobb lesz a pocakja ha ez a baj. Én így étkeztem 1 évig, meg lehet szokni.
2023. márc. 6. 21:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is így jártam. Én is mindent megvontam már magamtól, hogy ne legyen ez. Egyszerűen nekem nem volt tartható, nem bírtam ezt a diétát, külön kellett volna magamnak főzni, egy étterembe nem tudtam volna menni, nekem ez nem sikerült, nem bírtam. Sokat sírtam, hibáztattam magam, hogy miért vagyok gyenge. Sajnos nekemna diétától is sokkal kevesebb lett a tejem. Végül úgy döntöttem tápszeres lesz. Nem bántam meg nem beteges a pici, nem allergiás.
2023. márc. 6. 21:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha a laktózmentes, de tehéntejalapú tápszer megfelelő a babádnak, tehát attól csökkennnek a tünetei, akkor te ihatsz nyugodtan tejet, de a babának laktáz enzimes csepp kell. Ugyanis hiába nem eszel tejes dolgot és nem viszel be laktózt, azt a te szervezeted termeli és bekerül a tejbe. Mindenképpen tartalmaz az anyatej laktózt, nem is keveset.

Ha ún. hidrolizált tápszer vált be a babádnál, akkor indokolt a tejmentes diéta a te részedre. A hidrolizált tápszer tehéntejből készül, de egy speciális eljárással lebontják benne az allergiát okozó fehérjéket.

2023. márc. 6. 22:42
 15/19 anonim ***** válasza:
#11, máj, _vaj_ ... meg is van a tejfehérje forrása. Nincs sok a vajban, de vannak olyan érzékeny babák.
2023. márc. 6. 22:44
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha az összetevőket nézem nincs benne.
2023. márc. 7. 07:16
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Ilyen borzalmas mindent kizáró diétát egyáltalán nem ér meg az, hogy a melledbol egyen. Tapszeren is tökéletesen egészséges lesz, nem azon múlik. Megpróbáltad az a lényeg, bele örülni és mindent feláldozni egy ilyen dolog miatt nem kell.
2023. márc. 7. 09:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Kisfiam is kap tápszert, 6 hetes koráta tiszta kiütés volt, puffadt a hasa, rengeteget bukott, fájt a hasa,próbáltunk néhány tápszert ami bevállt a laktózmentes Beba, elmúltak a tünetek.
2023. márc. 9. 14:14
 19/19 A kérdező kommentje:
Végül a háziorvos felírt egy tápszert amit csak receptre adnak azóta semmi baja a babának és azt veszek amit akarok. Elsem hiszem végül csak a tápszer volt a baj. Viszont az orvos nagyon erősködik hogy csak szoptassak semmi tápszer éppen ezért is úgy írta elő hogy egy hétig tápszer és cici majd cici és tápszer és szerintem az lesz a vége hogy csak cicit kell adjak pedig az nem jó hiszen vissza kell mennem dolgozni! Mondtam is neki!
2023. márc. 12. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!