Nem fogadja el a vizet?
Anyatejes babának egyáltalán nem kell, tapszeresnek sem. Az anyatej minden folyadék és tápanyagszüksegletet fedez, ahogy a tápszer is. A védőnőd pedig egy dinoszaurusz lehet.
Ilyen picinek megtelik a gyomra vízzel és a szopi rovására fog menni.
Tápszeres babának kell víz.
Nálunk egy időben működött, hogy hígítva kapta a tápot védőnő tanácsára. Utána megoldódott, elfogadta már.
Ha kemény a kaki, akkor de bizony kell a víz. Nálunk is ilyen korban kezdődött bekeményedni a kaki, mivel ilyenkor fejlődik a bélrendszer, több ideig tartózkodik ott a táplálék és több víz szívódik vissza. Szimpla biológia, sajnálatos, hogy vannak akik még ennek ellenére is hajtogatják, amit a nők lapja cafén olvasnak, hogy nem kell víz. Ha kemény a kaki, akkor kell.
Hogy miért nem fogadja el, azt sajnos nem tudom. Mi ilyen esetekben mindig egy minimálisan több vizet adtunk a tápszerhez kb 10ml-vel
A mienk ugyan vegyes gyerek 2 hónapos, a tápszer típusa megegyezik, de szoktam neki tápszer után pici! vizet adni. Ez úgy néz ki, hogy eszik utána befejezést követően teszek a cumiba 60 ml vizet (nem fogja meginni az egészet) egy negyed kanál tápszert, felrázom, megmikrózom. És mikor látom, hogy furán nyalogatja a száját belülről megkínálom ezzel a vizes cumival és elfogad belőle pár kortyot. Ennyi elég is.
Ha hidegen adtam öklendezett szegény. Fontos lehet a hőmérséklet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!