Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért nem akar tápszert enni?

Miért nem akar tápszert enni?

Figyelt kérdés

A 7 hónapos babám kb 2 hónapja elkezdte, hogy egyre kevesebb, és kevesebb tápszert eszik. Először csak ébren csinálta azt, hogy 120-140 millinél nem evett többet. Éjszaka még kétszer eszik, és eddig álmában legalább meg tudtam etetni normálisabb mennyiséggel, kb 170-180 ml-vel. Sőt volt, hogy 200 is lement.

Most ott tartunk, hogy álmában szépen elkezd enni, majd pontban miután 120 ml-t megevett, elkezd csapkodni, sírni, még mielőtt egyáltalán kinyitná a szemét.

Eléggé el vagyok keseredve, mert úgy érzem visszafelé fejlődik az evésben. Nemhogy kevesebbszer kezdene enni, inkább többször, és már a napi össz mennyiségek is egyre kevesebbek.

Voltunk már gasztroenterológusnál is, az egyik legjobbnál, de érdemben nem segített, se ő, se más.

Közben természetesen megy a hozzátáplálás,de azzal is bajok vannak, mert akármit csinálok, mindentől székrekedése van. Mondjuk nem is csodálom, mert bár iszik vizet, nyilván nem akkora mennyiségben, mint ami fedezni tudná a kieső tápszer mennyiséget.

Szerintetek mi lehet a baj? Tényleg a fogzás miatt van? Nem tudom elképzelni, mert ugyanolyan cumiból a vizet simán megissza.

2023. jan. 10. 02:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

De ne foglalkozz vele, érted, sz*rd le. A védőnők ilyenek, pampognak mindenen.

Engem is csesztetett, mégsem idegeskedtem sosem a súlyán.

2023. jan. 10. 07:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont jó a súlya. A fiam 7 hónaposan kerek 8 kiló volt. Formás, arányos baba. 72 centi. Nálunk mondjuk a doki nem is kérdezi, mennyit eszik. Vagyis de, mert amikor tápszert ír fel, akkor rá kell írni, hogy pl.3x180.

De amúgy nem annyit eszik. Van, hogy 120 ml-t, van, hogy a 210 is lemegy.

Gyümölcsöt, főzeléket se eszik annyit, amennyit papíron kellene neki. A mi dokink erre annyit mondott, nem baj.

Szóval nálatok a dokival lesz a baj. Amíg a baba egészségesen fejlődik, nincs baj. Nem kell fél kilót híznia havonta.

2023. jan. 10. 08:16
 13/20 anonim ***** válasza:
Az én babám 6,5 hónapos, de majdnem ugyanezt csinálja. Nappal 5x90-120 ml-t iszik, éjjel 1x60-at. Mellé 1x100 g pürét. Egy darabig szétidegeskedtem magam, hogy éhen fog halni, mi lehet a baj, de igazából látom rajta, hogy még így is hízik a kis combja és amúgy is az átlagnál kövérebb baba volt.
2023. jan. 10. 09:58
 14/20 anonim ***** válasza:

7,5 hónapos a kislányom. 72 cm és 7 kg. Teljesen formás, arányos, nem dagi, de nem is vékony baba. Eszembe sem jut aggódni miatta. Napközben van hogy csak 60-90 ml tápszert fogad el (6 hós koráig anyatejes volt), de este elalváshoz is van hogy 120-at iszik meg, máskor meg 180-at. Szerintem nincs ezzel gond.

A hozzátáplálás nekünk is döcögősen, székrekedéssel indult. Annyira, hogy Laevolac szirupot is kellett neki egyszer-kétszer adnom, illetve a védőnő javasolta, hogy adogassak neki biogaiat, valakinél megoldja. Korábban nem kapott. Nem tudom hogy ez, vagy az idő segített-e, de rendeződött a helyzet. Mindenesetre a tipikusan hasfogó kajákat (pl. banán, krumpli) magában továbbra sem adom. Ki kell tartani és próbálkozni. Nálunk az elején az almával is volt gond, répával, édesburgonyával is, stb. Ha egy-két nap után azt láttam, hogy gond van vele, akkor eldobtuk és elkezdtem mást bevezetni. Attól kicsit jobb lett, majd megint jött olyan, amitől rosszabb. Később visszatértünk a problémásokhoz. Pár hét alatt hozzászokott az emésztőrendszere és visszatért a napi 1-2 normál kaki. Azóta lekopogom nem volt ilyen gondunk.

2023. jan. 10. 11:54
 15/20 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy másnak sem olyan egyszerű. 😞 Döbbenten szoktam olvasni, hogy sokaknak 250 ml tápot meg 180-200 g püréket esznek a babái.

Nekünk kb minden székrekedést okoz, nem is kell banánt vagy krumplit adnom neki. Alma is, van, hogy a sütőtök is...

Az a baj, hogy kb csak a gyümölcsöket szereti, a zöldségek nem igazán mennek, ha nincs hozzá egy kis édes gyümölcs. És akkor jön még mellé, hogy székrekedése lesz, tápszert se akar enni.

Nem könnyíti meg a napjainkat 😅

2023. jan. 10. 13:13
 16/20 anonim ***** válasza:

Eleinte nálunk is volt egy kis székrekedése a fiamnak. De szépen hozzászokott az emésztőrendszere.

Gyümölcsből van, hogy csak 100 grammot eszik. Van, hogy annyit se. Főzelékből általában 120 gramm körül eszik. Én főzök neki, általában mérős pohárban teszem el neki, azért tudom. De ha üvegeset eszik, abban is mindig marad, van, hogy fél üveg fogy el. Ami 80 gramm.

Este eddig 150 ml körül evett. Most rászokott a 210 ml-re, de így is felkel egyszer enni éjszaka. Nem tudok vele mit csinálni. Ha éhes, hát éhes.

Ha gyarapszik a súlya, akár csak kis mértékben, akkor minden rendben van.

2023. jan. 10. 14:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Nálunk sajnos egyre nehezebben van kaki, nemhogy egyre jobb lenne a helyzet. 😞 Pedig már 2,5 hónapja megy a hozzátáplálás.
2023. jan. 10. 15:48
 18/20 anonim ***** válasza:

De mi az, hogy egyre nehezebben van kaki?

Természetes, hogy ahogy nő, egyre kevesebbet kakál.

2023. jan. 10. 16:08
 19/20 anonim ***** válasza:

Itasd a kóstoltatás mellé, és/vagy keverj a püréhez vizet.

Lehet próbálkozni a biogaiaval is és ha nagy a baj, olyan hashajtó szirupot adni, ami csak annyit csinál, hogy több folyadékot "vonz" az emésztőrendszerbe. Ezen felül pedig inkább a "hshajtóbb" ételeket vezesd be. Szilvát, tököt, körtét. Be fog állni.

2023. jan. 10. 16:27
 20/20 A kérdező kommentje:

Természetesen mindig keverek vizet, minimális olajat is, illetve itatom napközben folyamatosan, szépen el is fogadja.

Azt meg, hogy egyre nehezebb úgy értem, hogy nagy összeállt kakik vannak, amiket alig bír kinyomni.

2023. jan. 10. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!