4 hónapos tápszeres baba nem akar enni?
Most 4 hónapos babám nem hajlandó enni,ahogy a szájához ér a cumisüveg ordít, el fordítja a fejét. 4-5 óra is eltelik, de akkor sem fogadja el. Teljesen el vagyok már keseredve.
Sajnos 3 hónapos korától ezt csinálja. Voltunk ezzel orvosnál többször, váltottunk tápszert is orvosi javaslatra, de így se fogadja el.Vizelettenyésztésen is voltunk: negatív lett. Kipróbáltam mindenféle praktikák, amit az orvos és védőnő javasolt, a tápszerbe tettem egy kicsi kanál bébiételt, de így se kell neki. Cumifej váltással is próbálkoztunk, másik fajta cumisüveggel is, de semmi eredményt nem hozott. Hozzátáplálást is elkezdtük (orvosi javaslatra).
De a pici továbbra is nagyon aluszékony és elutasító. Kezdetektől fogva gyanakodom vashiányra vagy vérszegénységre, amit említettem az orvosnak és a védőnőnek is, de azt mondták, hogy az nem lehet, mert a tápszerbe van elég vastartalom és ilyen pici babát nem szívesen küldenek vérvételre, ha az nem indokolt.
A védőnő említette a fogzást is, az okozhat ennyire drasztikus elutasítást?!
Nem tudom, mitévő legyek. Volt valakinek ilyen tapasztalata? Érdemes keresnem egy másik gyermekorvost?
Csütörtökön teszek még egy próbát a gyermekorvosunknál és elmondom, hogy nem javul az helyzet.
De addig aki volt ilyen helyzetben, annak szívesen elolvasnám a véleményét.
Nálunk szokott ilyen lenni fogzás miatt, de az elutasítás kB 1-2 étkezésre korlátozódik. Tehát pár óra múlva már elfogadja.
Nálatok valami más lesz a gond. 4 hósan màr el lehet kezdeni a hozzátáplálást, de beletelik jó pár hétbe mire olyan mennyiséget eszik, amivel jól is lakik.
Lansinoh cumifejet próbáltátok? Sokan arra esküsznek. Illetve lehet a folyás gyorsasága sem jó.
Próbáltam már azt is, hogy bekenem az ínyét étkezésnek előtt Dologellel, de sajnos ez módszer sem vált be.Ismerősök akik már tapasztaltabbak a babázás terén, azt mondták, hogy a fogzás alatt megcsappant a babájuk étvágya, de sose voltak elutasítóak, attól függetlenül ettek. Csak volt, hogy kevesebbet. Ezért is vagyok bizonytalan.
A védőnőt kértem, hogy jöjjön ki egy étkezést megnézni, hátha valamit rosszul csinálok, a baba 3 hónapos kora óta mondja, hogy jön, ha lesz ideje, de azóta nem volt még nálunk. Mostanáig eljutottunk arra a szintre, hogy félálomban próbálok beletuszkolni egy kicsit, hogy ne száradjon ki,(kb. 30 ml) de van, hogy nem szívja. Hajnalban pedig üvöltve kel, mert annyira éhes, akkor hajlandó csak enni, habzsolva.
Ha a doktornő végképp nem segít, akkor lehet egy próbát megér a szoptatási tanácsadó,úgy is már mindent próbáltam, de eddig sikertelenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!