Tápszert kellene váltani?
Kisfiam most lesz 8 hónapos. Születése óta Start tápszert kap. A doki azt mondta, nem kell 6 hónaposan váltani, ha elfogadja, és minden rendben.
Viszont most néhány napja többet eszik belőle a fiam. Nap közben már kap szilárd ételt, ennek ellenére éjszaka is kér újra enni. Tegnap megette este 8-kor a 260 ml-t (eddig max.180 volt az adagja, de sírt, és kért még), aztán hajnali fél 3-kor megint éhes volt.
Most este 210 ml-t evett, és már fél 2-kor evett újra.
Most ez egy ilyen pár nap, és túl kell élni? Növekszik? Vagy nem jó a tápszer, és érdemes lenne másikat próbálni? Vagy totál nincs ekkora különbség a kettő között?
Egyébként kap szilárd vacsorát, szóval nem az a baj. És egészen biztos, hogy éhes, nem csak viccből eszik.
8 hónaposan biztosan nem jó neki egy fél éves korig ajánlott tápszer.
Kb. három főétkezésnek szilárdnak kellene már lennie, ebből egy a lefekvés előtti evés legyen.
Eszik 3x szilárdat. Reggeli, ebéd, vacsora. Vagy tízórai, ebéd vacsora. Vagy ebéd, uzsonna, vacsora. Minden verziót próbáltunk. :D
Most kell tápszert íratni, majd rákérdezek a dokinál.
A 2-esekben több a tápanyag.
Mondjuk valaki 1-est ad még utána is, mert hogy azt felírja az orvos, és úgy olcsóbb. 🤦🏻♀️
Mondom, én kérdeztem a dokit, mert pont 6 hónaposan voltunk oltáson, hogy kell-e 2-es tápszer? Azt mondta, nem muszáj, maradhat ez, ezt eheti 1 éves korig. Az, hogy fel tudja írni, és így olcsóbb, az mellékes nálunk. Nem az volt az elsődleges szempont.
Most éjszaka is megette a 210 ml-t, reggel meg már fél 8-kor nyafizott, hogy ő éhes. Máskor simán elvolt az éjszakai etetéssel a tízóraiig.
Megkérdezem délután a gyerekorvost.
Ezt már mástól is hallottam, hogy az orvos szerint az úgy jó.
Én 2-est adok, mert bébiétellel még nem visz be annyi vitamint, ami kell neki.
Énis 1 est adtam végig neki 1 éves koráig .teljesen megfelelő vplt úgy
És igen így nem.volt csak.800ft nem.4000ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!