Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogyan forraljátok otthon a...

Hogyan forraljátok otthon a vizet a babának, hogy ne legyen vízköves?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérdésem azokhoz szól, akik forralják, nem azokhoz, akik babavizet vesznek.

Ha felforralom neki lábasban, mire kihül, full vízköves az egész edény. És ahogy öntöm át, a vízben is úsznak darabok. Hiába szűröm pici teaszűrővel, azon is átmennek. Olyan zavaros a víz.

Van erre valami praktika? Vagy egyszerűen felejtsem el, mert annyira kemény a víz?

2022. nov. 25. 07:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32%
Babavíz a megoldás.
2022. nov. 25. 07:20
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Hát nemmtudom, életemben nem lattam még vízkő darabokat forralt vízben...Vegyél babavizet
2022. nov. 25. 07:29
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Furcsa, mert a vízben nem szoktak darabkák úszni. Csak az edény alján és oldalfalán képződik vízkő lerakódás. Az viszont kifejezetten nehezen jön le. Vagy frissen megpróbálod lesikálni, vagy ecettel lehet leoldani (de akkor használj gumikesztyűt, mert elrongyolódik a bőröd).

Ha vannak vízben úszó darabkák, akkor próbáld meg teaszűrőn átönteni a vizet.

Egyébként a vízkőnek (vízben oldott ionoknak) nincs káros hatása a babára, nem azért kell forralni, hanem a vírusok, baktériumok, gombák elpusztítása, tehát fertőtlenítés céljából.

2022. nov. 25. 07:35
 4/15 anonim ***** válasza:
84%

Ja, most láttam, hogy a teaszűrőt te is próbáltad.

Akkor ne foglalkozz vele, a babádnak úgysem árt.

2022. nov. 25. 07:37
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Én rendes vízforralóban forraltam nekik a vizet (abban van beépített szűrő)

Most kor a cumisüvegeket forraltam ki akkor egy kis citromlevet raktam a vízbe. Így nem lett olyan homályos az üvegek fala

2022. nov. 25. 07:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a vízszűrő kancsó volt a megoldás. Igaz én vízforralóban forraltam, de kb minden másnap vízkőteleníthettem. Amikor szűrt vizet forraltam akkor meg havonta 1-2 alkalommal elég volt.
2022. nov. 25. 07:42
 7/15 anonim ***** válasza:
37%

[link]

És ezt forrald.

2022. nov. 25. 07:46
 8/15 anonim ***** válasza:
37%
7 vagyok. Mármint az ebből leszűrt vizet forrald.
2022. nov. 25. 07:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol élsz, mivel nàlunk extrakemèny a vîz.

16 -17 nk

A Duna 11 “csak”

Mégsem volt ilyen.

A vízforralót hetete kell vízkőteleníteni.

Forraló edèny oldalán jelenik meg, gőz fölött készült krémek esetén làtom.

De ilyen, amit mondasz sosem volt.

Babavizet adnék ilyen esetben mindenképp

2022. nov. 25. 09:35
 10/15 A kérdező kommentje:

A vízforralót hetente 2x takarítom, annyira vízköves állandóan.

Babavizet használunk alapjáraton. Csak van, hogy elfogy véletlenül, aztán forralok egy adagot, csak olyan érdekes, hogy olyan zavaros a víz.

Mondjuk a vízszűrő kancsó egy jó ötlet, mert én alapból csapvizet iszom csak.

2022. nov. 25. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!