8 napos babám nem kakil, mivel tudnék segíteni neki?
Ma lesz a 4. napja, hogy nem kakil. Tegnap volt a védőnő, szerinte normális, azt mondta ha 1 hétig nem kakil akkor kell tápszert váltani.
Nem tűnik úgy, mintha fájna a hasa. Puki van minden etetés után, de aggódok, hogy nem kakil. :( Milumil Prosyneo HA tápszert kap jelenleg.
Ezen kívül ajánlotta, hogy itassak vele vizet. Máshol viszont azt olvasom 6 hónap alatt nem ajánlott. Mivel tudnék neki segíteni? Néha olyan mintha erőlködne, de semmi nem jön ki :/
Nem értelek: elmondta a védőnő, hogy ez rendben, Te sem nagyon látod rajta, hogy diszkomfort érzete lenne emiatt. Ilyenkor még elég sokat felszívnak a bevitt tápanyagból, ezért lehet, hogy csak gáz távozik még csak.
Szerintem ha már most próbálsz beavatkozni nála (pl. szélcső), az többet árt.
Ha nem fáj a hasa akkor ne aggódj, előfordulhat hogy nem kakil 1 hétig.
Néhány korty vizet adhatsz neki, ha elfogadja. Nem lesz tőle semmi baja.
És amúgy is a tapszeres babaknal lehet 6 hónapos kor előtt kezdeni a hozzátáplálást, akkor meg már mindenképpen kell majd itatni
4-es
Tápszeres babáknál is érdemes megvárni azokat a jeleket amik után indulhat a hozzátáplálás. Ez nem úgy van hogy az egyik anyatejes azt 6 hónapnál kezdik a másik tápis, azt meg 8 napnál…
Írtam valahol hogy 8 naposan induljon a hozzataplalas??
Azt írtam hogy el LEHET kezdeni fel éves kora előtt.
Ennyi idős babànàl mèg nem egèszsèges, ha napokig nem kakil. Megmutatnàm legalàbb 2 gyerekorvosnak.
Kb 4-6 hetes kortòl gyakori ès nem kàros vagy kòros, ha akàr egy hètig-extrèm esetekben mèg tovàbb- nincs szèklete.
Ha 4 napos kora óta nem kakilt az vaalmilyen betegsèg jele lehet.
Lehet, hogy egyszerűen màsik tàpszer kell, lehet, hogy emèsztèsi zavara van, vagy elzàròdàs, szűkület alakult ki nàla.
Youtube-on talàlsz nagyon hasznos videòt arròl, hogyan lehet masszàzzsal segìteni a baba emèsztèsèt. Nem körbe mozgatjàk a pocin a kezüket, hanem az egèsz babapocakot kèzbe fogva köröznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!