Sokat eszik a tapszeres babám?
3 hetes a kisbabam. Egy jopar napja többet enne, mint ami a nagykönyvben megvan írva. Altalaban 7x 8x eszik, igy nez ki egy napunk : 90,60,90,100,100,50,70,100
Az orvos szerint adjak neki vizet tapszer helyett, de nem igazán kell neki, utana ordit folyamatosan. Probaltam, hogy 70ml utan elveszem a cumisuveget, de szinten orditas es nem tud elaludni.Olvastam, hogy felre is ertelmezhetem a jelzeseit es nem is ehes hanem a hasa faj, de akkor utana is orditana miutan megetettem, nem? De utana szepen elalszik, nyugodt. Segitsetek, mit csinalok rosszul? Elhizlalni sem akarom, de azt sem hogy ehezzen. Ja, azt lehagytam hogy 2300g-al született, most 3 kg
1-es, tévedés, a tápszeres babák pont hogy nagyon el tudnak hízni, mivel nem ők szabályozzák, hogy mennyit egyenek...
Kérdező, a célmennyiség a kilogrammonként 150 gramm, nyilván nem pontosan, de nagyjából, összesen a 24 óra alatt. Nálatok ennek 450 grammnak kéne lennie... Szerintem próbáld higítani a tápszert.
Nálunk is probléma volt ez.
Én arra jutottam, hogy félre értettem a jeleit: azt is éhségnek néztem, amikor csak bújni akart hozzám, vagy vitetni magát. A hordozó kendőben rögtön elcsitul, hacsak tényleg nem éhes.
Nekem pl szinte semmi tej nincs, de ha csak a szájába adom a cicit, az is rögtön megnyugtatja, pedig csak csámcsog rajta.
Jelenleg 7-8 alkalommal eszik 60 ml-t.
Tegnap volt 4 hetes.
2es, az állandóan mellen lévő babák is el tudnak hízni. Ne írj hülyeségeket.
Kérdező, teljesen normális, főleg a 3 hetes növekedési ugrásnál. Nyugodtan adj neki amennyit kér, a tápszert is lehet igény szerint adni. Nem tudod beletömni ha nem éhes. Az összevissza evés is normális még teljesen, majd lassan kialakul.
Adj neki amennyit kér! Az én kislányom is tápszeres volt, brutális mennyiségeket evett, a dupláját ami a dobozra volt írva. Ha nem kapta meg, órákig üvöltött (volna). Kíváncsi lennék, hogy ha bármelyik okos éhes lenne, akkor az ölelgetéstől jóllakna-e...
A babám fejlődési görbéje megegyezett az iszsz anyatejes babákénak, 1-1.5kgot hízott az első hónapokban. Másfél éves, 11,5kg, magas, jó evő, egészséges kislány.
Ha éhes, adj neki, nem kell és nem is szabad vizezni. Ha egy anyatejes gurulhat 8-9 hónaposan 12 kilósan, akkor a tápszerest sem kell fegyelmezni. Nem ilyenkor fog elhízni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!