Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mindenkinél működik a 3...

Mindenkinél működik a 3 óránkénti etetés, vagy ez csak a könyvben van ,,megírva''?

Figyelt kérdés
2 hónapos kisbabám soha nem eszik meg annyit mint ami elő van írva. Mármint a nap folyamán 60-120 ml szokott enni, sosem nagy adagot és sosem 3 óránként hanem ahogy éhes lesz kér. Rendben van ez így?
2021. dec. 26. 21:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én iszsz szoptatok, 30 perctől 6 óráig minden volt már két etetés között. De leggyakrabban kb 2 óránként eszik még napközben, és fogalmam sincs mennyit, mert nem mérjük, mivel elég jól fejlődik, szóval nem láttam értelmét.
2021. dec. 27. 05:50
 12/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem, ma már az "igény szerinti" a szent és ha nem úgy csinálod, akkor úgy néznek rád, mintha gyermekbántalmazó lennél. Az a trend, ha 0-24-ben rajtad lóg a gyerek, aki meg ne adj Isten, valami napirendet próbálna kialakítani, azt szétszedi a többi kedves anyuka.
2021. dec. 27. 09:16
 13/16 anonim ***** válasza:
12. Igazad van. Sokkal fontosabb, hogy villogni tudj azzal, hogy a gyerekednek napirendje van, mint hogy az igényei szerint tudjon táplálkozni. :)
2021. dec. 27. 10:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy igény szerint etetem, nagyon szép és egészséges kisbaba. A napirendet nem én állítom be neki, tudja ő magától mikor álmos vagy éhes. Én alkalmazkodok hozzá. Ez így van rendjén.
2021. dec. 27. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:

#12 A napirend jó és hasznos dolog, és nem kell, hogy 0-24-ben rajtad lógjon a gyerek. De ha megéhezik mondjuk etetés után 2 órával a baba, gondolom nem hagyod üvölteni 1 órát, hanem megeteted.

A 3 óránkènti etetés pedig akkor jött divatba, amikor a nőknek kellett odaállni a gyártósor mellé. A szoptatós anyák 3 óránként kaptak negyed óra szünetet. Ezzel a rendszerrek tudták fenntartani a termelés zavartalanságát. Persze orvosi indokokat is kreáltak hozzá, de biológiailag semmi sem indokolja, hogy 3 órát várjunk két szoptatás között. Ezzel együtt ha valakinek működik a 3 óránkénti szoptatás, akkor pompás. A lényeg, hogy ott legyünk a kisbabánknak, ha szüksége van ránk.

2021. dec. 27. 13:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha szépen fejlődik, gyarapszik akkor semmi gond.

Az én fiam sem ismerte a tankönyvet meg az előírásokat és egészséges.

2021. dec. 30. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!