Mindenkinél működik a 3 óránkénti etetés, vagy ez csak a könyvben van ,,megírva''?
Ha jól emlékszem olyan 3-4 hónapos kora körül volt pár hét, amikor majdnem a nagykönyv szerint mentek a dolgok. 😀
Amúgy soha.
Csak a leggagyibb könyvekben van ilyesmi ìrva. Etesd igèny szerint. Àltalàban ez 3 òrànàl gyakrabb evest jelent. De van, amelyik gyerek ritkàbban eszik.
Csak a koraszülött, vagy beteg babàknàl kell odafigyelni az elejèn, hogy legfeljebb 3 òra teljen el 2 etetès közt.
A 3 óránkénti szoptatás náci találmány, amit a szovjetek is átvettek és lassan, nagyon lassan kikopik a gyakorlatból.
Akkor szoptasd a babádat, amikor úgy látod, hogy éhes. Addig szoptasd, amíg igényli. Ha egészséges, időre született babáról van szó, akkor nem ajánlott méricskélni. Orvosi meg védőnői vizsgálaton majd lemérik a súlyát.
Felesleges mérned, de ha szeretnél megnyugodni, hogy megeszi-e a rendes mennyiségét, akkor van erre egy számítás. Védőnő leírja neked. Ez is úgy működik, hogy testsúlytól függ. Pl 600 ml-t kell ennie egy nap, akkor ehet így is: 200-150-150-100, másnap máshogy. A lényeg, hogy több napon keresztül ne legyen jóval kevesebb. (+/- X %, de azt is megmondják)
Nekem a lányomat kellett a kórházban ébresztgetni 3 óránként, mert nagyot esett a súlya. Annyira sajnáltam szegényt. Volt, hogy a csecsemős jött és kb "rázta" fel, hogy ébredjen. Aztán etetés.... Otthon szépen evett, nem 3 óránként és a súlya is gyarapodott! (Amúgy ez a legfontosabb)
A fiamat bevallom nem tudom, hogy milyen időközönként eszik... Vele egyidős unaktesója 2-3 óránként még éjjel is, eszi a 210 ml-t.
Nem kell meregetni. Annyit es akkor eszik amennyit es amikor akar.
Vagy magadnak is megszabod, hogy reggel 8 kor 3 tojásból rontotta ? Es ha nem kered akkor is hányasig kell enned magad mert ez van valami ósdi könyvben ?
O is ember, pont ugyanúgy mint te. Nem valami robot. Józan esz kell csak hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!