Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mindenkinél működik a 3...

Mindenkinél működik a 3 óránkénti etetés, vagy ez csak a könyvben van ,,megírva''?

Figyelt kérdés
2 hónapos kisbabám soha nem eszik meg annyit mint ami elő van írva. Mármint a nap folyamán 60-120 ml szokott enni, sosem nagy adagot és sosem 3 óránként hanem ahogy éhes lesz kér. Rendben van ez így?
2021. dec. 26. 21:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Sosem mértem mennyit eszik és sosem néztem az óràt :)
2021. dec. 26. 21:27
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Se a lányom, se a fiam nem evett így. Ha nem lesz éhes 3 óra múlva, akkor mit csináljon az ember, nyomja le a torkán? Te is akkor eszel amikor éhes vagy és annyit, amennyitől jól laksz.
2021. dec. 26. 21:31
 3/16 anonim ***** válasza:
78%
Pár napig muszáj volt 3 óránként etetnem, mert nagyon sokat fogyott, ami miatt aluszékony lett és nem ébredt magától enni. Miután összeszedte magát, kb egy hétig még írtam, hogy mikor és mennyit eszik, de aztán rájöttem, hogy ugyanannyit eszik, akár írom, akár nem, úgyhogy azzal is felhagytam. Hónapokig nem evett meg egyszerre nagyobb mennyiséget, érzésre kb folyton evett, amikor ébren volt. Ez a 3 óránként sose működött.
2021. dec. 26. 21:36
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Ha jól emlékszem olyan 3-4 hónapos kora körül volt pár hét, amikor majdnem a nagykönyv szerint mentek a dolgok. 😀

Amúgy soha.

2021. dec. 26. 21:37
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Ez a 3 óra csak egy "útmutató" :)
2021. dec. 26. 21:45
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

Csak a leggagyibb könyvekben van ilyesmi ìrva. Etesd igèny szerint. Àltalàban ez 3 òrànàl gyakrabb evest jelent. De van, amelyik gyerek ritkàbban eszik.

Csak a koraszülött, vagy beteg babàknàl kell odafigyelni az elejèn, hogy legfeljebb 3 òra teljen el 2 etetès közt.

2021. dec. 26. 22:06
 7/16 anonim ***** válasza:
34%

A 3 óránkénti szoptatás náci találmány, amit a szovjetek is átvettek és lassan, nagyon lassan kikopik a gyakorlatból.

Akkor szoptasd a babádat, amikor úgy látod, hogy éhes. Addig szoptasd, amíg igényli. Ha egészséges, időre született babáról van szó, akkor nem ajánlott méricskélni. Orvosi meg védőnői vizsgálaton majd lemérik a súlyát.

2021. dec. 26. 22:33
 8/16 anonim ***** válasza:

Felesleges mérned, de ha szeretnél megnyugodni, hogy megeszi-e a rendes mennyiségét, akkor van erre egy számítás. Védőnő leírja neked. Ez is úgy működik, hogy testsúlytól függ. Pl 600 ml-t kell ennie egy nap, akkor ehet így is: 200-150-150-100, másnap máshogy. A lényeg, hogy több napon keresztül ne legyen jóval kevesebb. (+/- X %, de azt is megmondják)

Nekem a lányomat kellett a kórházban ébresztgetni 3 óránként, mert nagyot esett a súlya. Annyira sajnáltam szegényt. Volt, hogy a csecsemős jött és kb "rázta" fel, hogy ébredjen. Aztán etetés.... Otthon szépen evett, nem 3 óránként és a súlya is gyarapodott! (Amúgy ez a legfontosabb)

A fiamat bevallom nem tudom, hogy milyen időközönként eszik... Vele egyidős unaktesója 2-3 óránként még éjjel is, eszi a 210 ml-t.

2021. dec. 26. 22:43
 9/16 anonim ***** válasza:
40%

Nem kell meregetni. Annyit es akkor eszik amennyit es amikor akar.

Vagy magadnak is megszabod, hogy reggel 8 kor 3 tojásból rontotta ? Es ha nem kered akkor is hányasig kell enned magad mert ez van valami ósdi könyvben ?

O is ember, pont ugyanúgy mint te. Nem valami robot. Józan esz kell csak hozza.

2021. dec. 26. 23:17
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
Meg ez az " ami meg van irva " , felejtsd el, NINCS megírva semmi. Minden ember külön lény. Nem valami soron legyártott robot.
2021. dec. 26. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!