Miért kell cumit váltani? Az anyamell sem cserélődik.
Utóbbin is mindig ugyanakkora helyen jön a tej. Cuminál miért nem jó ugyanakkora lyuk?
Illetve lehet kapni lyuk nélküli etetőcumit, amire én szúrok lyukat?
Nem muszáj nagyobbra cserélni, csak higiéniai célból 3 havonta újat adni.
Fiam a pótlást végig S-es cumival kapta, jól is jött, hogy nem dőlt a szájába a tej, így nem növelte a cumizavar esélyét.
2, a mellnél úgy működik, hogy ahogy a baba egyre erősebb, ügyesebb, egyre gyorsabban képes kinyerni ugyanazt a mennyiséget. Maga a szoptatás eddzi meg hozzá a száj körüli izmait.
Egy variábilis, ún. X cumihoz hasonlítható talán. Abból is aszerint jön lassabban vagy gyorsabban, hogy milyen erővel szívja a gyerek (annyi, hogy a variábilis cumi hajlamos az anyagfáradásra és utána abból is ömlik).
A sima méretes cumik logikáját én se nagyon értem, mert ott minél nagyobb a lyuk (vagy több pl. aventnél), annál könnyebben, kisebb erőfeszítéssel jut hozzá a csecsemő és így a száj körüli izmok nem edződnek etetéssel.
(Egy tápszeres és egy anyatejes gyerekem van. A tápszeresnél gond volt a szájizmaival)
5, nálunk is ezt tett be a szoptatásnak, később derült ki, hogy hipotón mindenhol máshol is (4-es voltam).
Érdemes foglalkozni vele, mert a rágás és a beszéd is nehézkesen indulhat miatta. Szájgyakorlatok, szívószálból ivás, fújás szájjal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!