1 honapos a babam, tapszerre valtottunk nemreg Mit tudok tenni, hogy ne nyeljen annyi levegot? Es ne legyeny annyira moho. Mindig felrenyel, nagyon hangosan nyel, hallom a levegobuborekok utjat.
Ugyan nem voltak tápszeresek a gyermekeim,de nekem ebből az jön le hogy váltani kellene a tápszert.
Az hogy az öltözködés alatt tépi az arcát,és egy percre se tudod letenni mert sír..lehet folyamatosan fáj neki a hasa.
De ez az én meglátásom.
Talán tápis anyák tudnak többet írni.
Szia!
A fiam is hasfájós-székrekedéses volt a kórházban felírt tápszer miatt,így 3 hetesen váltottam HIPP HA1-re és szuperül bevált.Espumisan cseppet adtam neki 5 hós koráig,rengeteget segített,és a hasonfekvés légzésfigyelővel.Próbáld meg masszírozni a pocakját,kicsit tornáztatni a lábait.
Lehet váltani kéne. Nekünk a fiammal a Milumil Komfort, a lányommal a Novalac AC vált be hasfájásra.
Sírni ezek közül, amiket felsoroltál a lányom akkor sírt, amikor fürdés után töröltük...de akkor kb. eladta a házat, fogalmam sincs miért, 2-3 hós kora után a fürdést már tök élvezte, de a törölközésnél az ordítás megmaradt, 4 hós korában szokott le róla. Pedig még véletlenül sem voltunk durvák vagy ilyesmi, a fiam a nagyobbik gyerkőc, és neki soha nem volt vele semmi baja. Most 5 hós a csaj, és már törölközésnél is dumál meg nevetgél. Nem tudom, mi kattant át benne, de ahogy előttem is írják, nem egyformák a babák. Úgy tűnik, a tiéd érzékenyebb rá, ha "piszkálod" öltözéssel, pelenkázással meg ilyenekkel.
Etetés közben többször álljatok meg büfizni, ha befejezte, utána is kb 10-15 percig hagyd a válladon. Fontos a jó cumisüveg is, mindenkinek más válik be, sajnos ezzel kísérletezni kell, amíg meg nem találjátok a megfelelőt. Az én lányom iszonyat hasfájós volt 4 hónapos koráig, 3x váltottunk tápszert, egyik sem vált be. 4 hónaposan egyszer csak abbamaradt a hasfájás.
Addig ordított ő is pelenkázás, öltöztetés, fürdetés közben, tulajdonképpen amikor ébren volt, akkor megállás nélkül sírt :(
Éretlen még a gyomor- és bélrendszerük, hozzá kell még szokniuk a "kinti" léthez. Kitartást, el fog múlni a hasfájós időszak! Nekünk segített, ha énekeltem, mondókáztam neki, illetve pelenkázásnál egy felhúzható, zenélő plüss volt fölötte, az addig elterelte a figyelmét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!