Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Receptre felírt tápszert még...

Receptre felírt tápszert még olcsóbban megvenni?

Figyelt kérdés
Van erre valamilyen mód? Vagy ennél már nem lehet olcsóbban hozzájutni?
2020. okt. 22. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
9: ezeknél a kérdéseknél én is elgondolkozom. A babám speciális tápszert eszik. Szakorvosi javaslat nincs, mivel nem tejérzékeny hivatalosan, "csak" ez a tápszer vált be. 3500-4000Huf között van 450g, simán vettem teljes áron először, most 50%-os kedvezménnyel. Egy héten ez kb. annyi most, mint a férjem és én max. két napi kajája. Aki nem bírja kifizetni a tápszert, hogy fog neki enni adni? De tényleg...
2020. okt. 23. 10:06
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
9 nem kotekedesbol, de honnan tudod, hogy a kérdezőnek az 1000ft-ost írtak fel? Kezdetben nekem se azt írtak és 40 ezer volt havonta a tapszer. Lehet, a kérdező nem is tudja, hogy van ennyiért is.
2020. okt. 23. 11:05
 13/17 anonim ***** válasza:
55%

Szintén nem kötekedésből, de azért annyira nem ritka dolog, hogy a baba tápszeres lesz, és hogy esetleg spéci kell neki, mert allergiás, vagy bármi egyéb okból. Ez nálam még bőven az a kategóriájú "probléma", amit gyerekvállalás előtt át kéne gondolni, hogy belefér-e, ha úgy alakul. Arra nyilván nem készül az ember előre, hogy a gyerekének valami egy a tízmillióból típusú betegsége lesz, de a tápszer költségeinek azért illene szóba jönni, szerintem.

2020. okt. 23. 12:43
 14/17 anonim ***** válasza:
27%
14: de ha spéci kell neki, az receptre megy és szép támogatás van rajta. A Neocate necces egyedül, mert oda gasztrós ajánlás kell, de az ritka, hogy valaki huzamosabb ideig azt adja ajánlás nélkül... Minden más jóval olcsóbb. 11-es vagyok, írtam hogy az enyém spécit eszik, dobozonként 1600-1700-at fizetek, de ha meg kell venni teljes áron, hát istenem... Havi szinten teljes áron lenne 30-40 között, bár akkor már én is azt tehetem a reggeli kávémba. Ennyi pufferzónának kéne lennie egy gyerekes család kasszájában.
2020. okt. 23. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
14 nem azt mondom, hogy nem kellett volna vele számolnia, de ez ugye most már mindegy. Csak azt mondtam, nem is biztos, hogy tud róla, hogy ennyiért is van.
2020. okt. 23. 13:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem vagyok otthon a témában, mert szerencsére egyiknek sem kellett spéci, de azt pl. tudom, hogy a Milumil HA Start recept nélkül kb. 2800 ft, receptre meg 2400 ft körül. Az első 3 hónapban ilyet ettek. Szóval alig van különbség az árában, és csak 600 gramm. Ezzel szemben a Milumil 1 már 900 gramm, és recept nélkül kb. 2300 ft, receptre meg nincs egy ezres. Lehet, hogy a kérdező gyerekének is HA-s tápszer kell, de pontosan erre írtam, hogy ez azért elég gyakori dolog, a legtöbb gyerekorvos meg védőnő minden különösebb ok nélkül is azt szokta ajánlani az első 3-6 hónapban. (#9 és #14 voltam)

2020. okt. 23. 13:18
 17/17 anonim ***** válasza:
55%

17: egyetértünk, én is csak azért írtam a kommentemet, hogy egy tápszer kivételével nagyjából egy árban vannak, és egyáltalán nem drágák. Receptre pláne.

Nem tartozom azok közé a Gyikesek közé, akik szerint csak sokmilliós tartalékkal meg gyerekenként egy budai ingatlannal lehet belevágni a gyerekvállalásba, de egy tápszer, pelenka, gyógyszer vagy hasonló annyira alap, hogy azzal egyszerűen muszáj kalkulálni... (Nálunk befigyelt a fejlesztés és egyebek is, na az tud tényleg drága lenni.)

Amúgy jöhetne a kérdező és elmondhatná, hogy melyik tápszerről van szó, mert lehet tudnánk segíteni, hogy van-e rá plusz támogatás....

2020. okt. 23. 13:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!