Receptre felírt tápszert még olcsóbban megvenni?
Szintén nem kötekedésből, de azért annyira nem ritka dolog, hogy a baba tápszeres lesz, és hogy esetleg spéci kell neki, mert allergiás, vagy bármi egyéb okból. Ez nálam még bőven az a kategóriájú "probléma", amit gyerekvállalás előtt át kéne gondolni, hogy belefér-e, ha úgy alakul. Arra nyilván nem készül az ember előre, hogy a gyerekének valami egy a tízmillióból típusú betegsége lesz, de a tápszer költségeinek azért illene szóba jönni, szerintem.
Annyira nem vagyok otthon a témában, mert szerencsére egyiknek sem kellett spéci, de azt pl. tudom, hogy a Milumil HA Start recept nélkül kb. 2800 ft, receptre meg 2400 ft körül. Az első 3 hónapban ilyet ettek. Szóval alig van különbség az árában, és csak 600 gramm. Ezzel szemben a Milumil 1 már 900 gramm, és recept nélkül kb. 2300 ft, receptre meg nincs egy ezres. Lehet, hogy a kérdező gyerekének is HA-s tápszer kell, de pontosan erre írtam, hogy ez azért elég gyakori dolog, a legtöbb gyerekorvos meg védőnő minden különösebb ok nélkül is azt szokta ajánlani az első 3-6 hónapban. (#9 és #14 voltam)
17: egyetértünk, én is csak azért írtam a kommentemet, hogy egy tápszer kivételével nagyjából egy árban vannak, és egyáltalán nem drágák. Receptre pláne.
Nem tartozom azok közé a Gyikesek közé, akik szerint csak sokmilliós tartalékkal meg gyerekenként egy budai ingatlannal lehet belevágni a gyerekvállalásba, de egy tápszer, pelenka, gyógyszer vagy hasonló annyira alap, hogy azzal egyszerűen muszáj kalkulálni... (Nálunk befigyelt a fejlesztés és egyebek is, na az tud tényleg drága lenni.)
Amúgy jöhetne a kérdező és elmondhatná, hogy melyik tápszerről van szó, mert lehet tudnánk segíteni, hogy van-e rá plusz támogatás....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!