Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért mondják, hogy nem tud...

Miért mondják, hogy nem tud meghitt és bensőséges lenni a tápszeres táplálás?

Figyelt kérdés

A terhességem során nagyon vártam már, hogy szoptathassak, megtudjam milyen az a "csoda jó érzés" amikor összefonódik anya és babája. De sajnos a sok kudarcba fulladt próbálkozás után végleg tápszeres lett a babám. Etetés közben csak nézzük egymást, ő fogja a kezemet vagy az ujjamat, a másikkal az arcomat simogatja, vagy aranyosan pofozza az üveget. Szoktam közben dúdolni neki, ő pedig hozzám bújik és elalszik.

A másik dolog amit mmondanak, hogy nem kötődik annyira a baba az anyához, mint a szoptatott baba. Kötődni nagyon is kötődik hozzám, beteg sem volt még sosem. Igazán nem értem, hogy a szoptatás miért meghittebb és csinál szorosabb kapcsot. Szerintem nagyon nem így van. Ettől független tudom, hogy egy babának az anyatej a legjobb, nem a porból kevert műtej, de nem is ez a kérdés.

2020. ápr. 9. 14:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Császárral szültem mindennek tetejében jött a tápszer is, szóval elég sokára tudtam kimondani magamra, hogy "anya". Szóval még azt is megvonta tőlem az élet, hogy átélhessem a hüvelyi szülést. De amint mondtam, így is nagyon erős a láthatatatlan kapocs a babámmal.
2020. ápr. 9. 16:41
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Lombikos babáim vannak, akik császárral születtek és tápszeresek. Se “megcsinálni”, se megszülni, se táplálni nem tudtam őket. Mégis első perctől ANYA vagyok. Ha Te magad bizonytalan vagy, jóhogy könnyen magadra veszed ezeket..
2020. ápr. 9. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

Mindkét lányom császáros és tápszeres és anya vagyok. Te is az vagy kérdező!!!

A meghitt etetésről annyit, hogy mindkét gyerekem 5 hónaposan elkapta a cumisüveget és nem igényeltek ölelést, bújást, csak habzsoltak. Tökéletes a viszonyunk.

2020. ápr. 9. 17:36
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

Két császáros fiam van,a kisebbet még szoptatom, nagyon megküzdöttem a szoptatásért, de akkor se sírtam volna, ha nem sikerül, mert nincs ennek olyan nagy jelentősége. Ha nagyon profán akarok lenni, akkor azt mondom: nem kötődök jobban a BBQ bordához, amit kézzel eszek és nyakig olyan leszek utána, mint a steakhez, amit késsel-villával eszek. (Szándékosan igyekeztem hasonló minőségű ételeket választani).

Mindenki bűntudatot akar kelteni, bármit is csinálsz. Ehhez hozzá kell szokni. Nekem azt is mondták, hogy azért hasfájós a babám, mert császárral szültem, és nem nyalta fel a hüvelyflöra baktériumait. Már a második gyereknél jöttem rá, hogy inkább az lehetett az oka, hogy a sok stressz miatt kevesebb volt a tejem és a fiam sosem lakott jól. Csak épp a háziorvos nem engedte pótolni. Az első hónapok emiatt pokoliak voltak.

2020. ápr. 9. 19:29
 15/17 anonim ***** válasza:
16%
A babád nem most lesz beteg, hanem majd ha közösségbe megy. És ez totál független attól h tápszeres vagy anyatejes. Az h te úgy gondolod nem szorosabb a kapocs szoptatásnál az a saját véleményed. Én sem szoptattam csak 2 hónapig, utána tápszeres lett, viszont úgy gondolom sokkal meghittebb az egész lelkileg ha szoptatsz. Nem értem az ilyen kérdéseket se, meg akarod magyarázni ezzel egy szoptató anyának h rosszul gondolja mert szted a cumisüvegezés meghittebb. Ezzel csak ellenszenvet váltasz ki, inkább tartsd meg magadnak a véleményedet, örülj neki h te így is jól érzed magad, és mivel nem szoptatsz így a szoptatás ne foglalkoztasson annyira, legalább is sztem...
2020. ápr. 9. 19:32
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy a szoptatás nem az :)
2020. ápr. 9. 20:12
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon a természetesség híve vagyok, de a kötődést és anyaságot nem a szülés módja és nem az etetés módja határozza meg. Ugyanúgy lehet egy tápszeres etetés is bensőséges és meghitt, mint a szoptatás. Az anyai szeretetet és törődést nem ez fogja meghatározni. A lényeg, hogy szeresd, gondozd tápláld legjobb tudásod szerint. Hogy üvegből vagy ciciből az nem számít.
2020. máj. 2. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!