Miért mondják, hogy nem tud meghitt és bensőséges lenni a tápszeres táplálás?
A terhességem során nagyon vártam már, hogy szoptathassak, megtudjam milyen az a "csoda jó érzés" amikor összefonódik anya és babája. De sajnos a sok kudarcba fulladt próbálkozás után végleg tápszeres lett a babám. Etetés közben csak nézzük egymást, ő fogja a kezemet vagy az ujjamat, a másikkal az arcomat simogatja, vagy aranyosan pofozza az üveget. Szoktam közben dúdolni neki, ő pedig hozzám bújik és elalszik.
A másik dolog amit mmondanak, hogy nem kötődik annyira a baba az anyához, mint a szoptatott baba. Kötődni nagyon is kötődik hozzám, beteg sem volt még sosem. Igazán nem értem, hogy a szoptatás miért meghittebb és csinál szorosabb kapcsot. Szerintem nagyon nem így van. Ettől független tudom, hogy egy babának az anyatej a legjobb, nem a porból kevert műtej, de nem is ez a kérdés.
Mert tápszeres etetés esetén bárki megetetheti a gyereket, akár a postás is.
És bár én se nyomtam más kezébe a tápszeres gyerekemet, ismerek, aki pont azért tápszerezett, hogy szabadabb lehessen gyerek mellett 🙈
Ha mellből eszik, azt nem lehet átpasszolni, hogy hahó Sanyi, szoptasd meg te 😂
De a mellből etetés se feltétlen meghitt (mindkettőben volt részem).
Nálunk este kap cumisüvegből lefejt tejet szerintem az is meghitt, sötét van, ő közben néz rám ugyanúgy.
A szoptatás eddig tapasztalatom alapján csak pici babával meghitt.
Most 7 hós a lányom és ritkán van, hogy olyan meghitt az egész.
Csapkod, húzgálja a hajam, nevetgél, forog összevissza, tej meg folyik mindenfelé...
Ezzel cska azt akarom mondani, hogy én is Azt hittem hogy a szoptatás olyan mint a beállított kepeken, de azért nem minden nap, minden egyes etetésnél
Utolsó vagyok
Bocsi, elég zagyva lett. Az elején kimarad a "lehet" szó.
Azért, amiért a császáros anyukáknak is azt mondják, hogy köztük nem lesz OLYAN kötődés a babával, mintha rendesen született volna. Vegytiszta rosszindulatból, hogy jobbnak tuntessék fel magukat a másiknál. Te is tudsz meghitten etetni, és természetesen a babád is ugyanúgy kötődik.
(Mondom ezt két császáros, de hosszan szoptatott gyerek anyukájaként)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!