1 éves kor után hányszor és mennyi tápszert kapott a babátok? Mennyi idős koráig adtátok vagy tervezitek adni a tápszert?
Van erre valami javaslat? Nekem a védőnő sajnos használhatatlan.
Az én kisfiam kereken egy éves. Ő reggel, este kap még, összesen 500ml-t. A reggelit lassan szeretném elhagyni, s rendes reggelire cserélni. Az estit viszont megtartanám csak nem tudom meddig?
15 hónapos a kisfiam.
A reggeli tápszerét (300 ml) nem tudom elhagyni még, mert 4-5 óra körül eszi meg az ágyban és még visszaalszik kb. 3 órára.
Az estit szerintem már nemsoká elhagyjuk, mert egyre kevesebbet eszik meg. Tegnap is 50 ml után "eldobta" az üveget.
É n nem jelölök ki időpontot, hogy ekkorra el akarom hagyni. Majd ő tudja, hogy meddig kell neki.
Másfél éves koráig igény szerint kapta, azután 5-600 milit/nap. Kb 2 éves kora óta alussza át az éjszakát, azóta 3-400 mili a napi adagja. Reggel/hajnalban és a 2 alvás előtt. 3 éves koráig támogatott a tápszere, addig valószínű, hogy igényli is majd.
Ezen kívül -értelem szerűen- mindent eszik és mindegyik étkezésnél.
Köszi a válaszokat! Igen, érdekes mert az én védőnőm meg már le akarna beszéni róla.. azért is lepődtem meg. Nekem a kisfiam este 8-tól reggel 6-7-ig alszik, néha tovább. Igazából kb 3 hós kora óta átalussza az éjszakát. (Leszámitva a mászás előtti 1 hónapot).
Tehát ő “ezer éve” nem kel enni. Csak én adom neki reggel és este. Reggel azért mert eleve éhesen kel, éjjel meg mert azzal alszik el. Én úgy látom nemi ez valahogy lelkileg is fontos.(pl csak ugy issza meg ha én adom, olyan mintha szopi lenne neki vagy ilyesmi-annak ellenére hogy tud inni saját maga is). Ezért akarom legalább az estit megtartani. És meg is issza, szinte minden alkalommal a 250-250ml-t.🙄Szóval ő még szereti is. De akkor adom amig igényli és nem agyalok ezen.
Ezen kivül ő is eszik már tejtermékeket, de azért messze nem annyit mint 200-300 ml.
Köszönöm a véleményeket :)
Védőnő azt javasolta, hogy 500ml tejalapú étel/ital legyen egy nap. (ahogy fentebb is írták)
17 hónapos a kislányunk és reggel-este issza (kb 8 hónapos kora óta ugyanígy), kb 250ml-t alkalmanként, de igényli is elalváshoz is és ébredéshez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!