Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mennyire normalis egy 12napos...

Mennyire normalis egy 12napos ujszulotnel hogy nincs kakis pelusa egy nap?

Figyelt kérdés
Ma meg nem volt kakis pelusa. Tegnaptol kapja a tapszert potlaskeppen mivel nincs annyi anya tejem. Latom rajta hogy probal kakilni de nem megy neki. Hogy tudnak neki segiteni?
2019. szept. 3. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Nálunk ugyanígy volt. Két hét után pótolnom kellett. Először nagyon nehezen kakilt. Volt, hogy 1 héten csak egyszer. A végén már glicerines kúpot adott neki az orvos. De a szélcsőt is megpróbálhatod.
2019. szept. 3. 20:37
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Vagy amikor látod, hogy erőlködik, akkor a lázmérőt dugd be egy picit a fenekébe. Néha ennyi is elég. Vékonyabb, mint a szélcső.
2019. szept. 3. 20:38
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Valószínűleg a táptól. Tornáztasd a làbàt, masszìrozd a pocakjàt, pròbàld szaporìtani a tejed. Anyatejen/ tàpszeren kívül NE kapjon semmit (tea, vìz) , ès ne dugdoss semmit gyerek fenekèbe. Fúj...
2019. szept. 3. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Anyatejes babànál normális ha nincs mindwn nap széklet, akár heti 1 is lehet.

Tápszeresnél kell minden nap, de Nálatok még ez új és gondolom, nem is teljes mennyiség.

Off és ignoráld ha zavar a kérdés, de miből gondolod h kevés a tej? Gyakoribb mellretétel, fejés jobb megoldás szokott lenni, mint a tápszer, mert a tejtermelés a kereslethez áll be.

2019. szept. 3. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tornáztasd és fektesd a felemelt térdedre/combodra, hogy a lábai a hasadon legyenek.Azzal a pózzal segíthetsz neki ha erőlködik
2019. szept. 3. 21:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Onnan tudom hogy keves a tejem hogy eddig is csak ugy tudtam neki adni hogy fejtem es cumisuvegbol adtam neki. Hiaba fejem es abbol latom hogy keves.
2019. szept. 3. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Van valamilyen fizimai vagy lelki akadákya a szoptatásnak Nálatok?

Ha igen, vagy már tájékozódtál akkor tárgytalan.

De ha szeretnéd szoptatni csak azt hiszed, hogy kevés a tej: a lefejt mennyiség nem informatív. Nem mindenkinek indítja be rendesen a fejés a tejleadó reflexét. A baba a pumpálás es szívás olyan kombinációját vegzi, amit egyik gép sem, plusz a közelsége is erősíti a reflexet.

Én pl még reggel sem tudtam soha 40ml-nél többet fejni, pedig 6 hónapos korig csak anyatejes volt a 4,5kg-mal született babám.

Próbáltam más mellszívót azzal 0 jött.

2019. szept. 3. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
75%

Anyatejes újszülöttnél a heti egy és napi hét kaki is normális. Viszont ha erőlködik, segíteni kell neki, illetve lehet, hogy érdemes diétát is kipróbálnod 2-3 hétig, hogy javul-e első körben tejfehérjére. A tápszeres kiegészítés vagy a szoptatós tea is sokaknál okoz hasfájósságot.

Amit tehetsz:

- evés közben is tartsatok büfiszünetet, utána pedig jó sokáig (fél óra) legyen vállon

- lehetőleg hason aludjon, ringasd az alkarodra fektetve (ún. kólika tartás)

- adj neki valami "csodaszert", pl. espumisan, infacol, biogaia... mindenki másra esküszik, itt a gyk-n is olvasgatsz véleményeket

- has simogatása körbe-körbe (óvatosan, mindig órajárásban), illetve tornáztasd, hogy kijöjjön a levegő - óvatos bicikliztetés, lábak óvatos hashoz nyomása

- lázmérőzés: a baba alá raksz egy pelust, bekened a popsiját és a (semmikép nem higanyos, és inkább hajlékony végű) lázmérő végét popsikenőccsel, a lábát felrakod behajlítva és bedugod max. 3 centire, aztán picit mozgatod olyan 2-3 percig, hogy kakilási ingert válts ki és várhatod az eredményt...

Ha nem megy a szoptatás, érdemes tanácsadót kihívni (www.lll.hu).

2019. szept. 4. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!