Miktöl születhet, természetes úton hosszba és súlyba nagy baba 3,9-4-4,5-5 kg és hogy fér el a pocakban?
Szerintem ez függ az anyától is. A párom nagy darab és magas, én viszont hozzá képest egy 160-as kis kerti törpe vagyok.
A babánk nagyon nagyra nőtt mióta kibújt (6 hó, 78cm, 8,3kg) , bennem nem fejlődött csak 45cm hosszig és mindössze 2600g volt születésekor (39.hét szülés) . Azthittük végig pici baba lesz, de nagyon gyorsan nőtt.
Ahol az anyuka is nagyobb, szerintem a baba is nagyobbra tud nőni,de ki tudja. Csak egy gondolatmenet tapasztalat alapján.
A férjem 197 cm és 110 kg. 2800 grammal és 48 cm-vel született időre.
Én 171 cm és 70 kg voltam/vagyok általában. 3800 grammal és 52 cm-rel születtem időre.
Én reméltem, hogy beközöljük a súlyt és a hosszat is, nem így lett. Az én családomban generációk óta alap a 3,6 kg feletti baba, így mondjuk nagyjából sejtettem, hogy ez nálunk is alap lesz.
Végül 4250 grammal és 55 centivel érkezett meg a kislányunk. Széles a csípőm, kb. 23-24. hétig simán letudtam volna tagadni, hogy várandós vagyok, mondván, hogy csak híztam hasra picit (töltöttkáposzta effekt). Még a 39. héten is mindenki rámcsodálkozott, hogy nem hiszi el, hogy már mindennapos kismama vagyok. Őszinten, nekem is nehéz volt elhinni, hogy egy 3,5 kiló+ gyerek van bennem.
Természetes úton, minimális hüvelyfali sérüléssel megszültem. A hasam nem repedezett szét, mondjuk meg is tettem mindent azért, hogy ez így legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!