Miktöl születhet, természetes úton hosszba és súlyba nagy baba 3,9-4-4,5-5 kg és hogy fér el a pocakban?
A genetika nem csak a szülőktől öröklődik!!!!
Miért is lenne mindenki egyforma?
Én 45 kiló vok a férjem 100 bnőm 80kg a párja is úgy 80
Tehát nem vagyunk egyformák 😉
Igaz, a szomszédtól is örökölhetünk...
Persze, hogy nem vagytok egyformák a barátnőddel és a férjével. Ki mondott ilyet?! De ha egyszer a genetika szerint te csak nagy súlyú 4 kiló feletti gyerekeket kellene hogy szülj, akkor nem szülsz 3 kilósat. Márpedig sokaknál, nálam is épp ez történt. Stimmt?
A genetika azt jelenti hogy abban a spermiumban amit apa ad, az ő anyai vagy apai ágról származó nagy/déd szülők génjei vannak e többségben. Akkor az lesz a domináns.
A megtermékenyült petesejtnél is lehetséges h az anyai ági g~nekből van több (ahol volt 4 kilós gyerek) de lehet az apaiból ahol viszont csak 2500gal született gyerek.
Pl ha van egy genetikai betegséged, még nem jelenti azt hogy a gyermeked is beteg lesz.
De ha a családban (testvérednek) született ilyen beteg gyerek, megnézik különböző tesztekkel h a te babád egészséges e. Mert van rá genetikai hajlam a családodban
Igen bármilyen súlyú lehet!
Ezt nem rá lehet fogni! Ez tény!!!
Miért mire lehet "fogni" szerinted, ha nem a genetikára?!
Ezer tényező van, nem csak genetika. Számít, hogy mennyit eszik az édesanya és bárki bármit mond, a terhességi vitamin szedése is befolyásoló tényező lehet, ha más nem, azért, mert sokaknál a vitamin szedése étvágynövelőként hat. Van akinél alkohol, vagy túlzott koffein hatására lesz kisebb súlyú a baba, másoknál a terhességi cukorbetegség miatt lesz nagy(itt is számít, ha túlsúlyos vagy). A barátnőmnél szüléskor derült ki, hogy kicsi a méhlepény(méhlepény elégtelensége volt, senki nem tudja miért), ezért nem is tudott a pocakban nagyra nőni a gyerek. Szóval ezer és ezer oka lehet, de inkább minden együtt szerepet játszik, játszhat.
Mielőtt szültem, mindenki azt mondta, hogy a mi családunkban senki nem tudott szoptatni, sajnos genetikailag "kódolva van".Szerencse, hogy nem így álltam hozzá. Mindhárom gyerekemet 2 éves koráig szoptattam.
😂
Ez mekkora butaság!!!
Én szedtem vitamint, ettem is ezerrel.
Még is 39 hétre szültem egy 2600g os gyereket 😄
Bnőm kb végig hányt. A terhes vitam8n se maradt meg benne. Szinzén 39 héten szült egy 3800gos fiút
Akkor felhívnám a figyelmedet még egyszer erre:
"Szóval ezer és ezer oka lehet, de inkább minden együtt szerepet játszik, játszhat."
De úgy látom, te csak akkor nyugszol meg, ha az az igaz, amit te mondasz. Kissé gyerekes...vitatkozz a pároddal...szegény!
Ez nem vitatkozás.
Max kultúrált eszmecsere volt eddig, mébg nem kezdtél el személyeskedni.
😉
Itt üt ki az inteligencia
Szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!