Szülés utáni fertőzés?
Egy hete szültem és ma értesítettek a kórhazból,hogy a szülés masnapjan levett hüvelykenetem tenyésztése pozitív lett e colira és candidára.
Az e colira szájon át bevehető antibiotikumot kaptam,a candidara padeg Fluomizin hüvelytablettat írt fel az orvos.
Teljesen tanacstalan vagyok,hogy merjem-e alkalmazni ezeket a gyógyszereket.Hozzáteszem,hogy nem az én dokim írta fel őket,mert ő közben szabira ment.A másik dokival nem is beszéltem,csak a nővér hívott fel,hogy pozitív lett a tenyésztésem és fel vannak írva a gyógyszerek.
A szájon at bevehető antibiotikummal kapcsolatban aggódom,hogy nem ártalmas-e a babámra,akit ugye szoptatok.
A hüvelytabit meg nem tudom elképzelni,hogy hasznalhatnam,mivel szülé után egy héttel értelemszerűen elég erős gyermekágyi vérzesem van.
Valakinek hasonló tapasztalat esetleg?
Szia! Itt meg tudod nézni a hatóanyag alapján, hogy mennyire választódik ki az anyatejbe,mennyire biztonságos.
Kösz szépen a linket!
Begepeltem a gyógyszer nevét,az jött ki,hogy nem ártalmas a babara nezve.
Nyilván annak tudatában írták ezeket a gyógyszereket fel, hogy tudták, hogy szültél. Tehát nyugodtan beveheted őket. És sokkal többet ártanál, ha nem vennéd be. Ezek igen komoly gyulladást tudnak okozni, amivel lazán visszakerülhetsz a kórházba és akkor tényleg nem tudsz szoptatni.
Viszont a hüvelykúp meg hülyeség, azt vérzés mellett nem is használhatod, mert nem szívódik fel a hatóanyag belőle. Nem fog semmit használni. Kérj szájon át szedhető gombaölőt, menj vissza az orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!