Lehet-e házassági anyakönyvi kivonatot utólag bemutatni szülés után? (És ilyenkor a gyerek megkaphatja-e automatikusan az édesapja nevét? )
Figyelt kérdés
A helyzet a következő: Két hete ügyfélkapun igényeltem a házassági anyakönyvi kivonatunkat a kisfiunk születéséhez. Még nem érkezett meg. Ma bent voltam az anyakönyvi hivatalban, de valamiért nincs ügyfélfogadás szerdáig és telefonálni sem lehet keddig. Jövő szombatra (07.06.) vagyok kiírva.
Mi történik, ha szüléskor nem tudom bemutatni az anyakönyvi kivonatot? Egy cikkben azt olvastam, hogy ha az asszonynevemben szerepel a férjem neve, akkor a gyerek automatikusan megkapja az ő nevét, engem viszont egyedülálló anyaként jegyeznek be (wtf??). Mi van, ha bemutatom az anyakönyvi kivonatot pár nappal a szülés után?
Vagy inkább imádkozzak, hogy kedd előtt ne szüljek...
2019. jún. 28. 16:03
11/14 A kérdező kommentje:
300 napnál nem régebbit kérnek.
2019. jún. 28. 20:16
13/14 anonim válasza:
Rég nincs így. 2015-ben házasodtunk, se 2016-ban, se idén nem kértek frissebbet.
14/14 anonim válasza:
Vidd be az eredetit... Senki nem fog semmit mondani rá, ha a kórház kikötése hogy friss legyen akkor is el fogják fogadni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!