Akiknek 38-39. hét között zárt méhszájnál indították a szülést (például terhességi cukorbetegség vagy más szövődmény miatt) sikerült hüvelyi úton szülni?
Értem, tehát nálad nem a "korai" indítás, és a tágulás teljes hiánya vagy túl sokáig való elhúzódása miatt kellett a műtét, hanem a baba kedvezőtlen fekvése miatt.... remélem, végül minden rendben volt....
Az az igazság, hogy nekem az első kettőt is indították. A fiamat terminustúllépés miatt, mert akkor még elhittem a fogadott dokimnak, hogy jobb, ha nem várunk vele sokáig, és az ügyeletében megindítja:( Végülis rendben volt midnen, aznap (40+3) reggel már épp távozott a nyákdugó is, reggel 10-kor kötötték be az infúziót és este 7-re megszületett a fiam.
A második babánál már inzulinos cukros voltam, értettem, hogy nem várhatják kia 40 hetet, de ünnepek és hosszú hétvége miatt a kerek 39. hét helyett 39+3 napra indították, kézzel tágítással, mindennel, de megvolt délután egyre.
Most sokkal magasabb, többszöröse az inzulinigényem a múltkorinak, most is értem, hogy nem várhatnak vele sokáig, így a 39. hetet sem valószínű, hogy meg merik várni, a méhszájam ugye nem arról híres, hogy magától vagy akár infúziótól egykönnyen nyílni kezdene, ezért most aggódom kicsit.
Nekem nem indították, hanem elfolyt a víz. De totál zárt voltam. És nem tágultam. Mivel leesett a fiam szívhangja, mielőbb ki kellett szedni. Műtő foglalt, így a dokim behívta az ügyeletes dokit. Az tágított kézzel, a dokim meg térdelt a hasamon.
Brutálisan hangzik, de nem volt olyan szörnyű. Szakadtam, de 4 öltéssel megúsztam.
Másnap már ültem, mire hazamentünk, semmi bajom nem volt.
Én gdm-es voltam, ráadásul inzulinos. Befektettek, 38. héten meginditottak a cukor miatt is illetve amiatt mert változó fekvésű volt a baba, 3 naponta más helyzetben feküdt. Ugyanakkor az NSTken előfordultak szivhang leesések is. Az orvosom ennek ellenére lebeszélt a császárról (én azt akartam),kérte bizzak benne.
Az inditás előtti éjszakán ballont helyeztek fel, ez sokat segitett, 3 centit tágultam. Reggel 7kor burokrepesztés, iszonyatosan magasan volt a baba feje. 11ig nem kelhettem fel, tolták belém az oxit, de semmit se éreztem. 11 után felkelhettem, emeltek az oxin, du 1kor már nem mosolyogtam, jöttek a rendszeres, kapaszkodós fájások. Közben óránként vércukrot mértek, illetve folyamatosan NSTztek. 3 óra mulva megszületett a lányom, egészségesen, én is jól voltam. 3x volt körbetekeredve a köldökzsinór rajta, ez okozta az NSTn a szivhangleeséseket. Mindent a szülésznőm és az orvosom profizmusának köszönhetünk.
Én is inzulinos gdm-es voltam, 39+2-re lett meg a fiam. 2x volt méhszájérlelés, majd oxitocin de a fájásokon kívül semmi más nem történt. Miután több napot így végigszenvedtem, sajnos csak ki kellett venni a babám. Nagyon szerettünk volna apás szülést, de hát a fiam máshogy gondolta.
Ha bevállalunk még 1 babát, őt is meg szeretném próbálni hüvelyi úton, mert borzasztó sokáig fájt a császár helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!