Mire figyeljünk szülés közben? Mikor kell nyomni? Hogyan kell nyomni?
-egy fájás alatt többször hátrahajtott fej gyors levegőcsere és háromszor egy fájás alatt aztán fájásszünetben mély levegővételek
-tolás: előrehajlással -férj foghatja a fejed- és erőből has és rekeszizomból -nem jó a kiabálás... -
-nem kéne hogy nyomasson az orvos az a legjobb ha akkor nyomsz amikor jön a fájás.
-ne kiabálj mert csak az erőd fogy -a dokit nem zavarja-
valahogy igy..
mikor? amikor mondják.
hogyan? ne befelé szívd, hanem nyomd
ja és ezt még nem irta senki:
CSUKD BE A SZEMED NYOMÁS KÖZBEN MERT HA NYITVA HAGYOD OLYAN LESZEL MINT A NYÚL ... -be fog vérezni mert az eröldödéstől elpattannak a hajszálerek.-
először is a vajúdás vége - amikor már tűnik el a méhszáj, fájások közben már érezni fogsz "kakilási ingert"- ez lesz a tolófájások kezdete.
Ennél a fájásnál már autómatikusan nyomni akarsz majd.
A nyomások miatt ne aggódj, az orvos és szülésznő mondani fogja mit csinálj!
De fontos - nagyon erősen kell nyomni, egy az egyben úgy, mintha kakálnál! :-)
Én is - 5hete - szültem a kisfiamat - folyamatosan próbáltam arra koncentrálni, amit mondta, hogy szem becsuk, levegő, rekeszt ide-oda nyomjak- erre a szülésznő nyomás közben felkiáltott, hogy úgy csinálja, mintha kakilna, kakiljon egy jót!
Két ilyen kakilós nyomásra kint volt a baba!
Bocsánat - ha közönséges voltam - de tényleg így zajlott! Ha esetleg ott leszel, és eszedbe jut ez a technika - én ajánlom hogy használd! :-D
Könnyű szülést és jó babázást kivánok!
A szülésznőre figyelj.
Ne kiabálj, hanem nagy, hosszú levegőket vegyél jó mélyre, a gyomrod irányába. Úgy kevésbé fáj, és jobban halad.
Nyomni úgy kell, mintha kakilnál. Mintha egy narancsot próblnál meg kikakilni benntartott levegővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!