Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor és szülés után...

Szüléskor és szülés után mennyire együttműködők az orvosok és a szülésznők?

Figyelt kérdés

A tapasztalataitokra lennék kíváncsi:

- pl. ha valaki gátvédelemmel szeretne szülni,

- kitolásnál nem felfeküdni a szülőágyra, hanem szabadon megválasztani a pozíciót,

- az újszülöttről nem lemosni a magzatmázat, ha az anyuka ezt kéri, illetve ha azonnal szoptatni szeretné, ezt engedik e, (mert ugye a kórházban miután kibújt, rögtön mérik, fürdetik, APGAR-teszt, stb.)?

Nálatok hogyan zajlott? Írjatok légyszi!

2010. júl. 8. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én ügyeleten szültem Miskolcon, gátvédelemmel, abszolút partnerek voltak ebben!

Sajnos végig feküdnöm kellett :(

És a babát sajnos rövid idő után elvitték, és órákig nem is kaptam vissza :(

Szerintem még az erős fájások előtt mondd el, mit szeretnél sőt fel is írhatnád, mert nem biztos, hogy fogod tudni mondani akkor, amikor aktuális lesz. Legyél kedves de határozott, szülj úgy, ahogy szeretnél! Szerencse kérdése lesz...

Könnyű és gyors, szép szülést kívánok!

2010. júl. 8. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:

hát ügyeleti szülésnél nem mondhatod meg hogy mit és hogyan a szülési poziciót nem választhatod meg főleg ott ahol csak ágy van debrecenben max .sétálni lehet és az ágyon balettozni de az is csak az erődet veszi el ráadásul végig monitoroztak pedig tudták semmi oka rá a baba szive tökéletes volt és ez nem is adott sok ötletet hogy hová mozoghatnék

magzatmáz: bababarát kórházban is lemosták szóval ennyit erről de nem húztam fel magam.

tiz perc mulva már lehet szoptatni apgart nem mérték látványosan. miután szobára kerültem a baba egy órát volt csak távol tőlem és oltásra is vagy jöttek vagy vinni kellett de ott lehettem és voltam is.

2010. júl. 8. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Szintén ügyeleten szültem Miskolcon (Semmelweis), Magzatvízelfolyás és nuku fájás miatti ndított szülés, végig ctg-re és ágyhoz kötve vajúdás, mert korababa volt, fekve szülés. :-( Gátmetszéssel, mert az indítás miatt túl gyorsan tágult a méhszáj, és a szövetek nem bírták követni, még így is össze-vissza repedtem. Akárhogy könyörögtem, a kitolásra nem ülhettem fel, pedig úgy ezerszer könnyebb lett volna nyomni. Így az orvosnak volt könnyebb varrni.

Ezektől eltekintve nagyon kedves orvost, szülésznőt, nővéreket fogtam ki.

A babát magzatmázasan azonnal a mellemre rakták (elfelejtettem szoptatni, annyira elfáradtam), apa is megfoghatta, ő vágta el a köldökzsinórt. Kb 5-6 percig még lüktetett a zsinór, nem rohantak az elvágásával. Én szülés után eléggé rosszul lettem a vérveszteségtől, vért is kaptam, csak másnap reggel láthattam újra a babámat.

2010. júl. 8. 12:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi, hogy írtatok! Sajnos ezt látom én is, hogy annak ellenére, hogy ki lehet fogni kedves szülésznőt és türelmes dokit, azért mégiscsak ők diktálnak. Pedig minden nő tud szülni, mégis megmondják, hogy mit és hogyan...:-( Én a második babámat várom, és sok mindent másként látok már, mint az első szülésnél. A kitolásnál a szülőágyra fekvés nem a szülő nő érdekeit szolgálja... Sok olyanról is hallottam, hogy hiába a kért gátvédelem, ha sokan szülnek egyszerre, vagy a doki siet valahová, akkor nincs rá idő :-O. A magzatmázat és az azonnali szoptatást pedig nem véletlenül találta ki a természet. Ráadásul szegény kis újszülöttek, így is nagy trauma lehet a születés, és belecsöppennek egy hangos-zajos, világos valamibe, ahol nem egyből az anyuka biztonságot adó ölelése várja, hanem mindenféle nyákleszívás, meg mérések, tesztek... stb. Elgondolkodtató....

2010. júl. 8. 15:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Írjatok még, légyszi! Várom a további (esetleg pozitív?) tapasztalatokat!
2010. júl. 8. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!