Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan, hogy a kismama...

Létezik olyan, hogy a kismama első babánál jósló fájásokkal bemegy, és az orvosa vagy orvosai bent fogják sokáig, vagy szülésig, vagy a vizsgáló orvos és fogadott orvos is mást állapít meg szüléssel kapcsolatba?

Figyelt kérdés

2019. máj. 22. 11:02
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Olyan van, h bemegy joslokkal es ha mar ugy is ott van, raadasul a terminus kozeleben, akkor mar elinditjak. Ilyen maganorvosos esetrol tudok is.

Az h ket orvos egy intezmenyen belul mas velemenyen legyen es errol a kismama is tudjon, igen ritka.

2019. máj. 22. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

Persze, hogy van ilyen.

Èn külföldön élek, itt nincsen fogadott orvos.

A szomszéd a harmadik szülésénél 4x volt a korházban. A kiírt idöpont elött egy héttel iszonyat intenzív fájásai voltak. Mind a 3x megálapították, hogy a méhszáj még zárva, és van még ideje.

Na ha egy ilyen szitu lenne Mo-n egy fogadott orvossal, a fogadott orvos tuti bent tartaná a kismamát, míg egy ügyeletes haza küldené. Minek is feküdjön bent egy terhes nö akinél még nem jött el a szülés ideje, és minden rendben van? Vagy indítsák be neki, csak mert a doki már bement a korházba és a sok zséért nem akar mégegyszer bemenni?

A fogadott orvos minden praktikát megtesz, hogy a szülés akkor legyen amikor neki jó és úgy ahogy neki jó. Ès nem igazán fontos, hogy egy szülés indítás, vagy egy pár csepp oxitocin esetleg nem a legjobb se a kismamára, se a babára...

2019. máj. 22. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Engem bent tartottak anno megfigyelésen, jóslókkal mentem be a 36.hét körül és 2 hétig bent tartottak, de csak a terhességi magas vérnyomás miatt... Szörnyű volt, most biztos nem fogok jóslókkal bemenni, de első terhességem volt, fogalmam sem volt, hogy megindult vagy csak jóslók...
2019. máj. 22. 23:07
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

Velem pontosan ez történt, bementem a 39. héten, mert nagyon durva fájásaim voltak. A fogadott orvos nem volt bent,csak az ügyeletes, azt mondta jósló csak, menjek haza nyugodtan és már ne dolgozzak (még jártam dolgozni), csak pihenjek. Baba rendben, mozog, semmi eltérés nincs, méhszáj zárt.

Ahogy kiértem a vizsgálóból a folyosón találkoztam a fogadott dokival, mondta azért megnézne ő is, aztán kiderült hogy a fájások mégiscsak jelentenek valamit mert a fiam nyakán 4x volt megtekeredve a köldökzsinór, úgyhogy azt mondta előkészítik a műtőt és mehetünk is.

Amíg a műtőt mosták le, addig megszültem a fiam a "várakozóban", szóval még jó hogy nem mentem haza az ügyeletes parancsára...

2019. júl. 12. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:
4-es ez nagyon durva. Remélem nem lett baja a kisfiadnak.
2019. júl. 12. 23:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett baj, bár kicsit kékes volt az arca amikor született, de rá egy hétre nyoma sem volt, minden rendben vele, már 8 hónapos nagy legény! :)
2019. júl. 13. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Pff hát ez ultra gáz! Nem tett fel az ügyeletes nst-re?
2019. szept. 16. 08:18
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
És hogy láttak, hogy a nyakán van a zsinór? Ultrahangon nem egyértelműen látszik,ugyanis az 2 D, ott csak szeleteket látnak. Max. NST utalhatott volna rá, pl mozgásra deceleráció van. Ez is egy kedvelt ijesztgetési mód. Igen, néha rátekeredik valamire a zsinór vagy összecsomózódik és sajnos a baba nem kap oxigént. De ez így ritka, mert a kzs. Kocsonyás, spirális, úgymond túl van biztosítva tekeredés ellen. Sokkal többször van amúgy a babán a zsinór,mint azt gondolják,de nagyrészt ennek nincs jelentősége. Csak újabb magyar szülészeti agyrém.
2020. szept. 29. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Én mentem be josló fajasokkal , este 10 órakkor hazaküldtek.

Egyébként első babával is 38 hetesen.

Másodiknál is szintén valahogy így. De egyszer sem tartottak bent.

Pedig volt fogadott doki. És Esztergomból Budapestre mentünk.

2022. ápr. 24. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!