Szülhetek nyugodt szívvel, felelősségteljesen ügyeletesnél? Nem akarok hálapénzt adni.
Én 3x szültem ügyeletesnél,maximálisan meg voltam elégedve.Senki nem volt velem bunkó,se az orvos,se a szülésznő,se a nővérek,minden ellátást megkaptam,és kedvesek voltak.
Én inkább azt vettem észre,h ha valakinek van orvosa, a többi orvos nem szívesen foglalkozik vele,mert majd jön a saját orvosa,várja azt meg.Nálunk meg pluszban még az is hozzájön,h a szülészet főorvosa eléggé kézben tartja a dolgokat,és ő dönt szinte mindenről,úgyh a "kisebb" orvosoknak nem sok terep jut.:))
Szia.Én is ügyeletesnél szültem tavaly, teljesen meg voltam elégedve.
És azt tapasztaltam, mint az egyik előttem író. A mellettem vajúdó anyukának volt dokija aki elment mert hej, ráérünk arra még és semmit nem csináltak vele, mert jön majd x.y...
Szia, én mindre pozitívat nyomtam, hasznos volt a válaszod.
Mindig van pár kretén, aki pontoz lefele...
Kétszer szültem, mindkét alkalommal volt fogadott orvosom. Az első szülésemnél az 32.héten elfolyt a magzatvizem, így meg kellett indítani a szülést. Magzatérlelő infúzióra kötöttek, tartották vissza 24 óráig. Az orvosom be sem jött. Másnap reggel nagy nehezen bejött és rámkötötte az oxitocint. 48 órát vajúdtam két perces fájásokkal, ő szinte sehol sem volt. Az ügyeletes orvos nem szólt bele, mondván, hogy fogadott orvosom van. A doki este simán elment aludni, mondta, hogy ha valami van, szóljanak. Többször kértem, hogy császározzanak meg, azt mondta, hogy ez normális dolog, nincs rá szükség. Most már tudom, hogy első nap este el kellett volna küldeni a fenébe, sajnos tapasztalatlan voltam és bíztam benne. A kicsi végül 1350 grammal megszületett, hosszú hajjal, önálló légzéssel. Izgett, mozgott, gyönyörű pici baba volt. Engem bealtattak, a továbbiakat nem tudom. A kicsit elvitték Miskolcra a koraszülött intenzívre. Mire ott megkapták, már légzési nehézségei voltak. Az ottani orvosok és nővérek hihetetlen lelkiismeretes munkája ellenére három nap múlva meghalt.
Utólag egy nővértől még megtudtam, hogy az orvosom egy orvostanhallgatóval varratott össze, aki életében nem varrt még gátmetszést és még csak mellette sem volt, a műtősnő mondta mit csináljon.
A következő gyerekemet Miskolcon szültem, 20. héten kinyílt a méhszájam az előző tortúrának köszönhetően. Ezúttal viszont egy olyan orvost fogtam ki (Dr. Lőkös Béla), aki végig figyelt rám, befektetett és minden kezelést megbeszélt velem. Humora nagyon sokat segített a nehéz pillanatokban.
Nekem sokat jelentett, hogy ő mindig ott volt ha szükségem volt rá. Ha viszont nem lett volna gondom a terhesség során, én biztosan nem fogadtam volna orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!