Tapasztalatok: Magyarországon mely kórházakban lehet kérni garantáltan epidurálist szüléskor? Melyikben nincs rá lehetőség? Hol választható császármetszés?
Ti azt hiszitek hogy a császár jó buli? Bmeg akkor ne ess teherbe ha fosol szülni. A mai nők nagyon szerencsétlenek tudnak lenni... :)
Persze ha hetekig éget a sebed helye, kényelmetlen a szoptatás meg az alvás, az hű de jó. Meg egy élmény 30 napig az égető érzésű véralvadásgátlóval szúrni magad hogy ne halj meg trombózisban. És nagyon jó hogy még jobban kímélned kell magad. Igen első napokban fáj, utána csillapszik és éget néha még szúr és kellemetlen. Szüléskor is kiszolgáltatott vagy az eseményeknek, de császárkor meg még annyi kontrollod sincs mint hagyományosan. :)
Minden szülés szülés. Legyen az hagyományos vagy műtéti, szeretném ha elengednék az emberek ezt a "császár kva könnyű" gondolkodást. Épelméjű ember nem vágatja fel magát, mert tudja hogy sosem lesz a régi. :) vagy baxik a nő és vállalja a terhességet, vagy óvszert húz ha fosik. Hogy nem félnek jobban az élet végéig tartó felelősségtől ami egy gyerekkel jár?! :)
Nonszensz.
Utolsó, Neked meg mi bajod van? Nem véleményt kértem, hanem információt.
Egyébként szültem már, ráadásul sürgősségi császárral. Pont a vbac-en gondolkozom, azért is érdekel, hogy melyik kórházban milyen lehetőségek vannak.
Többieknek köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
#31 Azt tudod hogy a természetes szülések nagy %-ban is vágnak? Úgy hívják gátmetszés. Ugyanúgy van varrat és kibszottul fáj.
Én is addig marhára természetes szülés párti voltam ameddig nem szültem egyet természetesen. Nem volt semmi "traumatikus", egy teljesen sima szülés volt, de hogy ezt a büdös életbe többet nem csinálom meg az tuti.
Aki nem vajúdott még az el sem tudja képzelni azt a fajta fájdalmat. Szerintem ha érzéstelenítés nélkül vágnák a császárt az se járna ekkora fájdalommal, de hát ez "természetes", minden nőnek el kell viselnie. (A gátmetszés pont ezért nem érzi az ember, mert a másik fájdalom erősebb. Erősebb annál hogy szétvágják a puncid...) Na de akkor még meg van az az illúzió, hogy természetes szülés után legalább a felépülés gyorsabb és könnyebb. Hát a lófszt.
Szülés után 2 napig nem tudtam felállni önállóan, mert elájultam volna, katétereztek. Itthon 2 hétig a szoptatáson kívül mindent a férjem csinált, az ágyban ettem, mert nem tudtam ülni. A wc-ig tyúklépésben tudtam csak elmenni. 100x jobb lett volna ha a hasamon van a seb és nem a "seggem" van összevarrva. (Volt már más típusú vágásos műtétem az semmi nem volt a gátseb ez képest)
Anyukámnak 2 császárja volt, ő is azt mondta ennél sokkal jobban volt császár után mint én a természetes után.
Az anyukás csoportokban 3 hetes baba mellől kérdezik, hogy császár után mikor lehet vállalni a következő babát... Nincs a világon olyan nő akinek természetes szülés után 3 héttel egyáltalán ilyen az eszébe jutna..
Mostmár totál megértem aki azt mondja hogy császárt szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!