Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van, aki ügyeleten szül?

Van, aki ügyeleten szül?

Figyelt kérdés

Jelenleg magán orvoshoz járok, aki magán intézményben vállal szülést, amit egyelőre nem szeretnék kifizetni ennyi pénzt érte.

Úgy döntöttem, hogy járok hozzá továbbra is magán rendelésre és ügyeleten fogok szülni (SOTE II. Bp.)

Mindenki próbál rábeszélni, hogy legyen fogadott orvosom, aki szülésnél is ott lesz.

Fogadott szülésznőm van/lesz.

Nektek mi a véleményetek/tapasztalatitok az ügyeleten történő szülésről?

2019. ápr. 5. 09:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egyszer tettem be a lábam a SOTE II-be és utoljára. Uh-ra mentem férjemmel. Nem szóltak, hogy be kellett volna jelentkezni, a telefonban kértem időpontot, azt mondták érkezési sorrend. Összesen 3órát várattak mire sor került az Uh-ra.. Utána egy fiatal orvos vizsgált aki olyan bunkó volt, hogy adja az ég, hogy senki ne fizessen neki... Alapból nincs baj az ügyeletes szüléssel, de ebben a kórházban én nem tenném semmi esetre sem! Én fogadtam orvost a Szent Imrében, ő végül lelépett, de nem bántam, mert így ügyeletben szültem és profi volt a doki. Na ott mernék ügyeletben szülni alapból elég kedvesek és remek orvosok. A SOTE II ről most volt egy jó pár durva sztori az egyik kérdés alatt. https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule.. nyisd meg szerintem hasznos. Én szinte csak ilyen véleményekkel találkozom.
2019. ápr. 5. 12:42
 12/18 anonim ***** válasza:

Na ha már valaki azért sorba lepontozta azokat, akik szerint nem gáz ügyeletben szülni, én gyorsan felpontoztam ;)

Én szültem saját orvossal és ügyeletben is. Nem igaz az, hogy a fogadott orvos csak a varráshoz jön be. Illetve ha igaz, akkor az is igaz, hogy sokszor bejön. Tehát orvosfüggő és helyzetfüggő is. Mivel pl ha van választott, és 3 kismamája szül egyszerre, akkor nyilván mindig oda megy, ahol épp esemény van. De! Első babánál meg pláne nálam sokat volt bent, pedig volt egy másik kismamája is, de mivel neki már többedik volt, így hamar megszült, utána már jött is be hozzám.

Aki a megalázott helyzetet írta, én azt vettem észre, hogy ez nagyon intézmény-függő is!

Elárulom, én a Szt Imrében szültem és ott ez nem jellemző egyáltalán, hogy bárkivel amiatt másképp bánnának, mert ügyeletben szül!

Aki a vizitet írta! Én tavaly ügyeletben szültem, és a szülésznő, amikor már kb 1 órám volt hátra a kitolásig, megkérdezte, hogy vannak itt orvostan hallgatók, és bejöhetnének-e megnézni a szülésemet. MEGKÉRDEZTE!!! Nem beözönlöttek. De annak ellenére is NEM-et mondtam, hogy feltette a kérdést! Mondtam, hogy én rosszul vagyok, ha 3-nál többen vannak itt és azok közül van, aki semmit nem csinál, csak annyit, hogy engem bámul. Tudomásul vette és kiment közölni velük, hogy bocsi... ennyi!

Utolsó na a Sote-n én se szülnék még választott orvossal sem!

Akkor Te is Imrés vagy?

Egyik legjobb kh! Erős a gyanúm, hogy itt többen is Imrések, akik az ügyeletről írtak! :)

2019. ápr. 5. 12:53
 13/18 anonim ***** válasza:

Én a vizitről beszéltem, amikor végig mennek orvosok-nővérek-rezidensek kórteremről kórteremre, reggel 10-kor és megkérdezik a betegeket hogy vannak. Szülőszobán is vizitelnek. Nem kérdezik meg bemehetnek e, hiszen kórteremben sem kérdezik meg, ha szoptatsz akkor is bemennek. Talán előírás is nekik a napi vizit.

Nyilván persze ebbe akkor futhatsz bele, ha épp vizit idején vagy szülőszobán.

2019. ápr. 5. 13:10
 14/18 anonim ***** válasza:
2x szültem ügyeleten fogadott orvos és fogadott szülésznő nélkül. Egyik sem volt rosszabb, mintha fogadott gárda lett volna. Rendesen elláttak, az elsőnél kérés nelkül beraktak egy kétágyasba, ahol a főorvos egyik páciense volt a szobatársam. Vele sokkal rosszabbul bántak, mindennel lerázták, hogy majd jön főorvos úr, majd ő elmondja (mondanom sem kell, hogy nem jött, 1x nézte meg a kismamáját). A másodiknál egyágyas alapítványi szobában voltam, de ekkor sem volt semmi panaszom. Nem ugráltak körbe, de ha kérdésem volt normálisan válaszoltak, segítettek.
2019. ápr. 5. 13:14
 15/18 anonim ***** válasza:

12:53!

11:07-es vagyok. Igen, én is az Imrében fogok szülni és dolgoztam is ott, ezért írtam, hogy tapasztaltam, hogy nincs különbség.

Nem akartam írni, de a SOTE szerintem is egy futószalag. Ott én sem mernék fogadott doki nélkül szülni és biztos vagyok benne, hogy ott még akkor se lennék sokkal beljebb ha lenne dokim. Igazi nagyüzem, nem ritka a napi 40 szülés sem és mivel országos szinten mennek oda a nehezebb esetek, így még annyira sincs idejük a szakembereknek a kismamákra. Nem egy szerencsés hely ebből a szempontból.

2019. ápr. 5. 13:30
 16/18 anonim ***** válasza:
13# nálam a 10 óra alatt 1x jött be orvos amikor hívta a szülésznő, hogy nem tágulók mi megyen? Úgyis 1 óra alatt csoszogott oda. Rajtam kívül 2 nő szült meg. Mindenk meg volt a babaja mire a doki oda ment. Szóval le pontozhattok de ez saját tapasztalat sajnos. Le pontozhattok érte, de én ezt tapasztaltam es rajtam kívül sokan abban a kórházban ahol én szültem. 1# voltam
2019. ápr. 5. 14:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Na ezt értelmesen megfogalmaztam 😂. Bocsánat de remélem így is érthető.
2019. ápr. 5. 14:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Vizit a szülőszobán? Hálisten 1x sem futottam bele....
2019. ápr. 5. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!