Miért mondja mindenki, hogy jobb 30 alatt szülni?
Szültem 30 alatt és 30 felett is. Igaz sz, hogy 30 alatt sokkal könnyebb. Jobban viseltem a terhességet, nem volt semmilyen betegségem, az utolsó napokban is fitt voltam. Míg 30 felett magas vérnyomással és cukorral már a 30. héttől táppénzen voltam, mindenem fájt. Túl sok magzatvíz miatt a 18-24 hét között hetente uh, havonta vettek vért torch-ra. 2x10 napot voltam kórházban.
7,5 év van a gyerekeim között, a második terhesség elején még gondolkodtam, hogy lehet bevállalnék egy harmadik babát, férjem sem ellenkezett ellene. De ezek után biztos, hogy nem.
azért mert a petesejtjeid pont ugyanolyan idősek, amennyi te vagy és folyamatosan idősödnek. A méhlepénnyel szintén összefüggésben van a dolog. Az első gyereket kell/javasolt egyébként megszülni 30 éves korig, a többi ráér.
Nem közhiedelem, nem babona, tudományos tény. Én 31 évesen szültem az elsőt és rajta van a zárón az anamnézisben, hogy KÉSŐN ELSŐ SZÜLŐ NŐ. (A másodiknál 33 voltam, de az már nem számított, nem volt ilyen, hogy későn másod szülő nő vagy ilyesmi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!