Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondja mindenki, hogy...

Miért mondja mindenki, hogy jobb 30 alatt szülni?

Figyelt kérdés
2019. márc. 20. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Mert jobban bírja a szervezet, kevesebb a kockázat.
2019. márc. 20. 10:15
 2/10 anonim ***** válasza:
8%
Mert a közhiedelem szerint ekkor a legalkalmasabb rá a nő szervezete, és idegrendszere is.
2019. márc. 20. 10:15
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Mert a szervezet 30 alatt elvileg könnyebben regenerálódik.(már akié)
2019. márc. 20. 10:17
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
A tested hamarabb regeneralodik es jobban birja a terhesseget es a szulest. Kevesebb a komplikacio. Fiatalon tobb a turelmed a kicsihez. Kornyezetembe es magamon tapasztalom ezeket.
2019. márc. 20. 10:18
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Szültem 30 alatt és 30 felett is. Igaz sz, hogy 30 alatt sokkal könnyebb. Jobban viseltem a terhességet, nem volt semmilyen betegségem, az utolsó napokban is fitt voltam. Míg 30 felett magas vérnyomással és cukorral már a 30. héttől táppénzen voltam, mindenem fájt. Túl sok magzatvíz miatt a 18-24 hét között hetente uh, havonta vettek vért torch-ra. 2x10 napot voltam kórházban.

7,5 év van a gyerekeim között, a második terhesség elején még gondolkodtam, hogy lehet bevállalnék egy harmadik babát, férjem sem ellenkezett ellene. De ezek után biztos, hogy nem.

2019. márc. 20. 10:28
 6/10 anonim ***** válasza:
55%
Saját tapasztalatom az, hogy első gyermekem 23 évesen szültem. Semmi gond nem volt a terhességem során, se rosszullét, se fájdalmak semmi. Most 26 éves múltam és jelenleg terhes vagyok a 2. babámmal. Most nehezebb a terhességem, rosszullétek, fáradtság, nehezebb minden. De viszont fiatalon kevesbé türelmesebb az ember es szerintem most amikor meglesz a pici könnyebb lesz az éjszakázás, sírás, nyűgösség meg minden elviselése... Ez csak az én tapasztalatom, esetem. Ahány nő annyi féle terhesség... :)
2019. márc. 20. 10:31
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
Azert mondjak, mert igy is van. Lehet, h vki nem erzi 30, sot 40 felett sem nehezebbnek, pedig nehezebb a testnek.
2019. márc. 20. 10:41
 8/10 anonim ***** válasza:
63%

azért mert a petesejtjeid pont ugyanolyan idősek, amennyi te vagy és folyamatosan idősödnek. A méhlepénnyel szintén összefüggésben van a dolog. Az első gyereket kell/javasolt egyébként megszülni 30 éves korig, a többi ráér.

Nem közhiedelem, nem babona, tudományos tény. Én 31 évesen szültem az elsőt és rajta van a zárón az anamnézisben, hogy KÉSŐN ELSŐ SZÜLŐ NŐ. (A másodiknál 33 voltam, de az már nem számított, nem volt ilyen, hogy későn másod szülő nő vagy ilyesmi.)

2019. márc. 20. 11:16
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
Szültem 21-28-39 évesen. A 28 volt a legideálisabb, legkönnyebb minden tekintetben.
2019. márc. 20. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem nem a koron múlik, túl van fújva. Az első babám 30 évesen szültem, még utolsó nap is bicajoztam, állandóan úton voltam, fit voltam, míg a szomszéd 26 évesen ki sem tette a lábát terhesen a sógornőm úgyszintén. Hozzáteszem én edzettem a terhességem előtt és után is, nem is lettem nagy darab mint ők. Császároztak, mint őket. Én felépültem 1 hét alatt, és szoptattam a lányom. A szomszédomnak nem volt hozzá ereje, sógornőm pedig nagyon lassan épült fel. A második babám várom, a végén járok, 33 évesen. Nem mondanám azt, hogy a korom miatt nehezebb, hisz mi az a 3 év? A lányommal úgyszintén állandóan úton vagyok és biciklizek. Emelgetem is, mintha nem lennék 38 hetes kismama. A különbség az, hogy kevesebb időm van aludni, pihenni, hisz van egy eleven kislányom. Én vásárolok be, főzök, mosok, takarítok egyedül. A lányom is szinte teljesen egyedül nevelem, mert építkezünk, párom hétvégén sincs itthon. Mindkét terhességem majdnem végig dolgoztam. Ennyi...
2019. márc. 20. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!