Szülés után futás?
2 gyerekem van, a kisebbik lassan fél éves. Világ életemben aktívan sportoltam, leginkább futottam. 6 hetes kontrollon megkérdeztem az orvosomat mindkét alkalommal, hogy mikor kezdhetek el futni. Azt mondta, hogy mostmár elkezdhetek lassan, fokozatosan. Akkor lusta voltam, de mostmár 4.hete futok egyre többet. Jól esik, nem hajtom ki magam. Egy barátnőm Németországban él, egyszerre szültük a második gyerekünket. Teljesen ledöbben
t amikor mondtam Neki, hogy futok. Azt mondta, hogy ott kinn szülés után 1 évig semmilyen ugrálós sportot nem szabad csinálni, mert baromira növeli az inkontinencia esélyét. Eddig 9 hónapot mondtak, de mostmár 1 évet. Ti tudtok erről valamit? Megbízom a dokimban, csak furcsa, hogy teljesen ellentétes dolgot mondanak ott, mint itt.
Biztos, van benne valami.
Ugye a szülés utáni teljes regenerálódás elvileg annyi időt vesz igénybe, mint maga a terhesség. Belső szervek teljes visszarendeződése, szalagok visszazsugorodása, izmok megerősödése... stb.
Én hosszú hónapokig úgy is éreztem egy szimpla sétától is, hogy mindjárt kipottyan belőlem valami.
3,
Edzett test eseten nagyon gyorsan vissza áll minden.
Én mondjuk 4 gyermeket szültem simán hüvelyi úton, viszonylag gyorsan egymás után. Hónapokig végeztem a kriston intimtornát és abban is szerepel hogy az ugrálós dolgok, futás stb eleve ellenjavalltak.
Viszont én is imádok futni, engem az kapcsol ki igazán.
A gyerekek után 9-10 hónapot vártam, akkor kezdtem el újból felépíteni a "programom"(ismét mintha nulláról kezdeném, először csak futás séta majd 2 km és így szép fokozatosan 5 km majd a saját mennyiségemre a 7 kmre) , addigra annyi súlyfelesleg sem volt rajtam.
(amikor korábban 8-10 kiló plusszal kezdtem futni, gyakran megfájdult a bal csípőm) .
Nekem ez az elv, hogy amennyi a terhesség volt, annyi időt adjunk magunknak a spontán visszarendeződésre- nagyon tetszett :)
A futás újrakezdése előtt itthon tornáztam, hát és gerinctornát mert mindig be akart szakadni a hátam :) plusz gyerunk anyukám programot. Ezekben nem nagyon van rázkódás, ugrálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!