Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4 hónappal a szülés után...

4 hónappal a szülés után lehet depresszió?

Figyelt kérdés
Minden nap többször is sírok. Szédülök rosszul vagyok. A kisbabamat mindennel jobban szeretem mindent megtennek érte. És mindig érdekel hogy mi van vele, csak gyakrabban és gyorsabban kiborulok. Nincs meg a depresszió minden tünete ezért írok ide. Ingerült és nagyon stresszes vagyok. Van hogy a semmin is idegeskedek. Nem merek beszélni róla még a páromnak sem. Menjek orvoshoz vagy mit tegyek? A válaszokat köszönöm.. 21L

2019. febr. 19. 18:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom szülés utáni depresszió akár a szülés után egy évvel is jelentkezhet szóval nincs időhöz kötve. Én amúgy először párommal beszélném meg a dolgot. Hátha tud segíteni. Pl szerintem neked egy kis egyedüllét kellene, egy kis "énidő". Nem lehet olyan hogy párod vagy valamelyik nagyszülő vigyázna a babára és csak pár órára de el tudnál szabadulni az anyaságból? Nem olyan súlyos az amit leirsz, hogy egyből orvoshoz kelljen fordulni, először a férjedhez kellene fordulnod szerintem. Együtt hátha megoldjátok :) kitartást!
2019. febr. 19. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy az első írja

Vannak fb-on is segítőcsoportok, de a neten is.

Kérj segítséget. Nem könnyű kijönni belőle

Egyedül meg pláne

2019. febr. 19. 18:32
 3/9 A kérdező kommentje:

1es köszönöm a kedves választ. Ez is segít egy kicsit a kozerzetemen.. Csak a testvérem van néha itt aki akkor van a kicsivel ha több dolgom van és nem szeretném többször rabizni. Nem akarom idegesíteni.

2es köszönöm a választ remélem szultel már hogy itelkezel

2019. febr. 19. 18:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább kimerultseg meg alvásmegvonás lesz.
2019. febr. 19. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de hol ítélkezem??

😮😮😮

Tényleg segítség kell.

Nem levegőbe beszélek

Volt már depresszióm sajnos, bár nem szülésből kifolyólag.

Tudatosan kerülöm most szülés után az olyan gondolatokat, amik újra belevezethetnének egy olyan állapotba.

Van egy kosmamacsoportunk, ahol próbáljuk húzni egymást felfele

A nehéz napokon átsegíteni.

Van köztünk, aki sajnos így is szakemberhez kényszerült.

[link]

2019. febr. 19. 21:28
 6/9 A kérdező kommentje:
5os köszönöm. Mindenképp megnezem. Neharagudj. Második válaszként tegnap még nem ez volt itt... Valaki sértő választ írt(hogy ez agybaj nem depresszió) de már biztosan törölte. 🤗
2019. febr. 20. 09:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez szerintem nem depresszió,csak kimerültség.

Segítség kellene neked,hogy kicsit szusszanhass.

2019. febr. 21. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, melyek az alapvető érzések, amik foglalkoztatnak. A fáradságon túlmenően a kapcsolatok megszakadása, elzártság-érzés, a képesség érzésének hiánya, döntések miatti frusztráció, belső bizonytalanságérzés ("jó anya vagyok-e?") szokott ilyenkor megjelenni, meg ezek így együtt. Nem biztos, hogy orvos kell ehhez, inkább egy olyan bizalmas személy, aki támogatni tud a fejlődésedben (barátnő, coach, esetleg pszichológus). Mert valóban anyává "válni" fogunk, nem egy pillanat alatt alakul ki.
2019. febr. 22. 09:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Hogy vagy most?

"Nem merek beszélni róla még a páromnak sem." Miért nem? Főleg vele kéne erről beszélned.

2019. márc. 18. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!