Mi a szerepe a kispapának, édesapának az apás szülésbe és az apás szülés, hogy zajlik?
Ott áll és néz, meg nyugtatni próbál, idiótábbak fotóznak és videóznak.
Baromság az apás szülés!
Gyerekápoló vagyok, dolgoztam szülészeten így láttam pár apás szülést. Őszintén szólva én nem láttam egy apukát sem aki csak állt és nézett vagy fotózott volna. A legtöbb a vajúdás alatt pl masszíroz, segít a pozícióváltásban, rohangál a szülésznőért ha van valami, etet-itat (ahol engedik) stb, a kitolás alatt pedig szintén a pozíciótartásban segít, pl ellentart a lábnak stb.
Nagy segítségek tudnak lenni ha nem ájulósak.
Fogalmam sincs mit csinált! De megnyugtató volt h ott van velem. Nekem ennyi is elég volt.
Bár így jobban belegondolva, valóban hozott enni, inni, kikisért wcre, masszírozta a derekamat
Igazából a lênyeg, hogy ott van, lelki támaszt nyújt, részese lehet a gyereke születésének.
Segített inni ( hosszú vajúdás alatt már az is csak segítséggel ment :)), rohant a szülésznőt előkeresni mikor elkezdődtek a tolófájások, illetve neki jutott egy különleges feladat, mivel nem akart beilleszkedni a babàm a szülőcsatornàba, rázogatnia kellett, miközben álltam fájások alatt, ettől persze, nem állt be, császározni kellett, ahol ő is jelen volt. Nagyon jó, hogy ott volt, ott is egyszer annyira elkapott a hányinger, megszólalni sem tudtam, ö ott ült a fejemnél észrevette, hogy vmi nem oké és szólt az aneszteziológusnak. Jó hogy ott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!