Császár után mennyi idővel szabad zuhanyozni, illetve érheti víz a varrást?
Szia!
Én császár után már 6 órával zuhanyoztam! Óvatosan szabad csak, hogy a legkeveseb víz érje a varrást, hogy ne ázzon. Nekem állt. zuhanyozás után rögtön mennem is kellett kötözés cserére.
Ez jó kérdés. Császár után nem tudom, m én hüvelyi úton szültem. Én akkor mentem zuhanyozni, mikor már pisilnem kellett. Vagy 2-3 órát feküdtem mire ez eljött. Szemből a császárosok is jártak a mosdóba. Mivel nálunk az a szabály, h addig nem lehet átmenni a megfigyelőből a gyerekágyas szobába amíg valaki nem pisilt és zuhanyzott, így gondolom császár esetén is van. Amikor már lesz erőd hozzá, akkor mégy.
De miért kérdezel ilyesmit? Tuti, hogy császárral fogsz szülni?
Ha megszültél egy darabig úgyse akarsz majd mozogni, aztán meg úgyis mondják a nővérkék, hogy mit szabad, mit nem, és mit kell tenned.
Ahol én szültem, ott 6 órával műtét után kötelező a zuhanyozás.
Nekem vízálló kötésem volt, de az orvos így is szólt, hogy ne nagyon legyen vizes.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából azért kérdezem, mert a barátnőm is hasonlót mondott, hogy 8 órára rá már zuhanyozhatott, ezzel szemben nála az első babánál a szülést követően 12 órát (EDA) muszáj volt feküdnöm és varratszedésig megtiltották a zuhanyt. Most újra babát várok, még nem tudom császár lesz-e, remélem nem, de elgondolkodtatott a barátnőm, nagyon nem éreztem jól magam a bőrömben, jólesett volna egy rendes zuhany. Hajat, hogyan mostatok, ha nem volt a kórházban csak tus és nem mehetett víz a sebre?
Szia!
Engem szombaton császároztak, vasárnap délben felkelhettem, elmentem zuhanyozni úgy hogy ne érje víz a sebet (elég nehéz volt) utána a mosdóba hajoltam és úgy mostam meg a hajam meg a felső testemet. Pénteken kiszedték a varratokat és még aznap délután fürödtem kádban mert már nagyon hiányzott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!